*** OPPDATERT: Pressekontakt Per Arild Meling i Telenor forteller at alle fikk tilbake signalene klokken 20.30 i kveld, men at de nå holder på å dette ut igjen***

– Vi vet ikke helt hva som er feil. Mannskaper sjekker nå om arbeidet som ble gjort ved skjøtingen av kabelen på Årnes tidligere i dag er problemet, sier han til RB like før klokken 22.00.

Han forteller at de har full forståelse for at mange har latt seg provosere over at tv-signalene er borte.

– Akkurat nå arbeider vi febrilsk med å få rettet bruddet, forteller han.

Romerikes Blad har i kveld fått mange henvendelser fra misfornøyde kunder. Fra Årnes, Gjerdrum, Nannestad, Kløfta, Fjellhamar og Lillestrøm har lesere ringt inn og fortalt at de har mistet tv-signalene midt under VM-semifinalen i håndball mellom Norge og Kroatia.

Problemer tidligere i dag

– Det er brudd i en kabel på Årnes som har rammet mange kunder på Romerike, sier pressekontakt Per Arild Meling i Telenor.

Bruddet har berørt en basestasjon som sørget for at 2.400 bredbåndskunder og 79 fasttelefoner verken fikk nett eller kunne ringe.

– To fiberkabler er kuttet tvers av. Vi vil rette opp kabelen med flest kunder først, og håper at vi får rettet opp feilen for alle innen et par timers tid, fortsetter Meling.

Også kunder av Telenor er rammet av feilene får RB opplyst.

8.000 tv-kunder berørt

På Råholt, Lillestrøm, Sørumsand og Årnes har også nærmere 8.000 Canal Digital-kunder opplevd at tv-signalene er borte. Med semifinale i håndball VM og gullrekka på tv i kveld har det ført til mange tilbakemeldinger.

– Ja, spesielt på tv-siden har mange vært engstelige for at de ikke skal få med seg spesielt håndballkampen.

Meling går langt i å love at signalene skal være tilbake innen den tid, men med et lite forbehold.

– Vi håper selvsagt at de som er lovet å få tilbake signalene innen klokken åtte får dette, men det kommer an på om arbeidene går som de skal.

7.000 av kundene skal allerede ha fått tilbake signalene, mens kundene på Fladbyseter, Skogmo og i Nordkisa fortsatt venter på at feilen skal rettes.

– Feilen ble oppdaget ved 13.00, men det har tatt en del tid å få rekvirert rett utstyr.