Gå til sidens hovedinnhold

I fjor var køen 100 meter lang: Forbereder seg på nytt storinnrykk

Artikkelen er over 3 år gammel

– Målet er at alle skal ha den gode følelsen av å ha gjort et kupp når de går ut døra, sier Terje Trygg før helgas bruktmarked.

Rundt 3.000 besøkende og en omsetning på 700.000 kroner – det har vært fasiten for et av Romerikes største bruktmarked for ski og vintersportsutstyr de siste åra.

I fjor var køen utenfor drøyt 100 meter lang da Lørenskog Skiklubb-Alpin åpnet dørene til Samfunnssalen på Kjenn skole, og bruktmarkedansvarlig Terje Trygg håper på noe lignende når det tradisjonsrike bruktmarkedet går av stabelen noen-og-tjuende gang lørdag og søndag.

Opptatt av gjenbruk

– Det er alltid spenning og en klump i magen i forkant. Vi må investere og ta noen sjanser hvert eneste år for å ha nok varer å tilby, men magefølelsen er god, sier Trygg midt i den hektiske innspurten før årets store happening.

I tillegg til det brukte utstyret som leveres inn for salg av publikum, har alpinklubben skaffet til veie 400 par pent brukte alpinski fra skiuteler, samt store mengder nye ski, støvler, staver, hjelmer og annet utstyr for både alpin og langrenn.

– Én ting er at vi trenger disse pengene til trenerlønninger og drift av klubben, slik at vi kan holde treningsavgiftene nede og gjøre dette til et tilbud for så mange som mulig. Men vi er vel så opptatt av å få gjenbrukt utstyr av topp kvalitet og med meget stor bruksverdi – utstyr som ikke har noen som helst verdi hvis det blir stående i garasjen, sier Terje Trygg.

Han oppfordrer folk til å ta turen til Kjenn skole fredag i tidsrommet 18-21 med det de måtte ha av brukt utstyr.

– Det er jo en vinn-vinn-situasjon: Vi selger utstyret for deg og du får penger på konto, klubben tjener noen kroner – og noen får glede av utstyret til en rimelig penge, slår Trygg fast.

Han legger til:

– Noe vi aldri får nok av er ski og støvler til barn. Det får vi alltid solgt.

Bildeserie

Se bildene fra bruktmarkedet på Lørenskog

 

Dugnadsånd

Barnefamilier utgjør en stor andel av kundene på bruktmarkedet, og alpinklubben er opptatt av at de skal få tak i det de trenger uten at det skal koste dem tusenvis av kroner.

– Målet er at alle skal ha den gode følelsen av å ha gjort et kupp når de går ut døra, sier Terje Trygg.

Den følelsen sitter dugnadsgjengen på rundt 70 voksne også alltid igjen med når bruktmarkedet stenger dørene søndag ettermiddag.

– Ja, dette er ikke noe énmannsshow, vi er helt avhengige av at alle drar lasset sammen – og samholdet dette arrangementet skaper i klubben er av stor verdi. I tillegg har vi det skikkelig moro! slår Terje Trygg fast.

 

Smøretrailer og auksjon

Årets marked foregår lørdag fra klokka 10-16 og søndag fra klokka 11-14. Egne folk sørger for montering og tilpasning av utstyret, og i tillegg er langrennslandslagets smøretrailer til stede lørdag for å preppe ski.

Lørdag blir det dessuten en auksjon fra scenen klokka 10, der ski og skistøvler brukt av storheter som Maiken Caspersen Falla, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Sjur Røthe, Ingvild Flugstad og Tiril Weng skal auksjoneres bort.

Skipresident Erik Røste har også varslet sin ankomst lørdag, ifølge arrangøren.

Kommentarer til denne saken