Du får fortsatt ikke lov til å grille som du vil

SCANPIX

SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Du kan grille i din egen hage, men til tross for nedbør, ber brannvesenet deg å være svært aktsom.

DEL

Slik lyder den siste pressemeldingen fra brannvesenet:

«Selv om det kom en del nedbør i går (torsdag), anser NRBR dette som for lite og for lokalt til at forbudet mot bruk av ild utendørs kan oppheves. I tillegg er det mye vind i vårt område og dette bidrar til at regnet tørker opp. Det er altså fortsatt forbudt å bruke faste bål- og grillplasser, og bruke engangsgrill, propanapparater, gassgriller, grillpanner og liknende. Men vi mener at publikum i våre kommuner nå kan grille i egen hage uten å opptre uaktsomt. Men husk at du alltid er ansvarlig for egne handlinger - så grill med vett. NRBR tar ny vurdering på situasjonen mandag 18. juni.»

  • Om det blir tillatt med sankthansbål (for de som har søkt innenfor fristen og fått tillatelse) eller om alle tillatelser blir trukket tilbake, vil bli vurdert noen dager før sankthans.
  • Vi oppfordrer fortsatt til forsiktighet med skogsdrift, særlig i sør- og sørvestvendte hellinger og koller.
  • Vi oppfordrer også skytebanene til forsiktighet, men det er grunneier som eventuelt må gi tillatelse/ ikke tillatelse til bruk. NRBR fraråder bruk av skytebaner langt inne i skogen (slik som i Rælingen) inntil det kommer mer nedbør.

Øvre Romerike brann- og redning melder også på sine nettsider at det fortsatt er totalforbud mot bruk av åpen ild i hele deres distrikkt. Tillatelser til brenning som allerede er gitt inndras inntil videre.

Artikkeltags