Brannvesenet rykket etter opptenning av engangsgrill på morgenen

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannvesenet rykket ut til gressbrann i Eidsvoll lørdag morgen: – Det var fyr på grillen og uåpnet mat ved siden av.

DEL

** Saken er oppdatert!

Øvre Romerike Brann og redning rykket lørdag klokka 07 ut til Andelva etter melding om markbrann som følge av en engangsgrill.

Politiet skriver på twitter 09.24 at de observerte tre personer som løp fra området som brant da de fløy over med helikopter. Politiet har lett etter personene, men ikke funnet disse.

– Vi har lett oss ferdig. Vi har ikke funnet de. Det ser ut som to personer har campet i området. Det ligger igjen liggeunderlag og sovepose der, opplyser Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Løp fra stedet

Da brannvesenet kom frem observerte de tre utenlandske personer som løp fra stedet. Ingen på stedet kunne gi god beskrivelse av personene.

– Det ser ut som de har løpt avgårde når brannvesenet kom fram. Vi antar at de har kommet seg unna i bil. De har hatt hastverk med å komme seg unna.

– Hva hadde skjedd med personene om de hadde blitt tatt?

– Det blir en vurdering med tanke på brannfare og bruk av grill og åpen ild. Hadde det vært informasjonsplakater i området, er det nærliggende at det hadde blitt en anmeldelse. Vi behandler alle tilfeller individuelt. Men når brannvesenet stadig må ut og slukke blir det lavere terskel for å anmelde. Da har det beviselig vært uaktsomhet.

Tent opp engangsgrill

I morgentimene lørdag opplyste brannvesenet at noen skal ha fyrt om en engangsgrill på morgenen.

– Det var fyr på grillen og uåpnet mat ved siden av grillen, uttalte vaktleder Morten Nilsen ved Øst 110-sentralen.

Det skal ha brent på 40 ganger 50 meter.

– Brannen er nå slukket. Vi er i en etterslukkingsfase. Politiet er koblet inn og de har vært over med politihelikopter.

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags