Brann i taket på boligblokk – beboere evakuert

BRENNER I TAKPAPPEN: Brannvesenet var fredag morgen oppe på taket for å få kontroll på brannen.

BRENNER I TAKPAPPEN: Brannvesenet var fredag morgen oppe på taket for å få kontroll på brannen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Beboere ble evakuert etter at det fredag morgen begynte å brenne i takpappen på en 6-etasjes boligblokk på Solheim Senter i Lørenskog.

DEL

– Jeg kan bekrefte at det ulmer eller brenner på et ca 10 kvadratmeter stort område av taket, opplyser vaktleder Jan Karlsen i Øst 110-sentral til Romerikes Blad like før klokka 07.30 fredag.

Både brannvesenet, politiet og ambulanse kom raskt til stedet. Den aktuelle boligblokka har adresse Skårersletta 10, bedre kjent som Solheim Senter.

EVAKUERT: Beboere i øverste etasje ble fredag morgen evakuert som følge av brannen på taket.

EVAKUERT: Beboere i øverste etasje ble fredag morgen evakuert som følge av brannen på taket. Foto:

– Vi er på stedet med høydeberedskap, og våre folk er oppe på taket. Pappen som brenner må opp, og det kan være utfordrende, forteller Karlsen.

Politiet opplyste på Twitter like før klokka 07.30 at beboere i leilighetene i øverste etasje nærmest varmeutviklingen ble evakuert.

RBs journalist Stian Drake forteller at de evakuerte nå har fått gå inn i bygget igjen.

– Politiets innsatsleder Roy Alkvist opplyser at det skjedde etter en felles vurdering fra politi og brannvesen. Nødetatene sier de har kontroll på situasjonen. Det er foreløpig usikkert hva som var årsaken til brannen, men det var taktekkere som jobber på stedet som oppdaget brannen, sier Drake.

Politiet skriver på Twitter klokka 09.35 at det er kontroll på varmeutviklingen:

«Ca 30 kvm av taket brutt opp for å komme til ulmingen. Med stor sannsynlighet mener man at varmeutviklingen er oppstått etter varmearbeider pågått på taket tidligere denne uken,» melder Politiet i Øst.

Klokka 09.50 melder politiet at de avsluttter sitt arbeid på stedet, mens brannvesenet har noe opprydning igjen før entreprenør overtar.

Politiet oppretter en undersøkelsessak i kjølvannet av brannen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken