Låve står i brann – politiet står klare med skarpskyttere

VOLDSOM BRANN: Her står låven i full fyr. Brannvesenet har satt opp en sikkerhetssone på 300 meter rundt låven.

VOLDSOM BRANN: Her står låven i full fyr. Brannvesenet har satt opp en sikkerhetssone på 300 meter rundt låven. Foto:

Brannvesenet har opprettet en sikkerhetssone på 300 meter, da de ennå ikke har kontroll på hva slags gasser som eventuelt kan befinne seg i låven.

DEL

Brannvesenet på Romerike fikk melding om brannen klokka 15.15 tirsdag ettermiddag. Låven ligger på Opakermoen i Nes.

– Det vi vet er at det er full fyr i en låve. Det skal ikke være dyr i låven, men den skal være full av korn og redskap. Det er snakk om spredningsfare og vi er på vei med mange biler, sier vaktleder Frode Johannessen ved Øst 110-sentral til rb.no rett etter meldingen.

Klokka 15.50 tvitrer brannvesenet at de er fremme ved stedet og har iverksatt slukking.

Operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt sier til Romerikes Blad at det er opprettet en sikkerhetssone rundt låven.

– Vi jobber nå med å varsle nærmeste naboer, med beskjed om at de evakuerer seg selv inntil vi får kontroll på stedet. Brannvesenet har innført en sikkerhetsavstand på 300 meter. Dette fordi det muligens er noen gasser i låven som de ønsker å få kontroll på. Vi har fått kontakt med beboer ved adressen som har bekreftet til oss at det ikke er mennesker eller dyr i låven, sier Monsen.

Vurderer å skyte gassflasker

Ved 17.30-tida forteller operasjonslederen at låven er sammenrast og brannvesenet jobber med å kjøle ned gassflasker som ligger under ruinene.

– Vi har skarpskyttere på stedet fordi det er meldt om flere gassflasker inne på låven. Om de skal skyte er en vurdering som gjøres sammen med brannvesenet på stedet, sier operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt til rb.no.

En låve full av korn og redskaper på Opakermoen begynte å brenne tirsdag ettermiddag. Politiet og brannvesenet har jobbet på stedet i lang tid. Ennå er det satt opp en sikkerhetssone på 300 meter i forbindelse med gassen.

Vaktleder Frode Johannessen i Øst politidistrikt forteller at det er tre forskjellige typer gass inne på låven - disse gassflaskene ligger nå delvis under den sammenraste låven.

– Det er acetylen, oksygen og propan på flaskene. Hvor mange flasker det er kjenner jeg ikke til. Vi har mannskaper som kjøler av området fra avstand, sier vaktlederen.

Vaktlederen forteller at det kan bli aktuelt å få politiet til å skyte hull i en eller flere av gassflaskene.

– Disse flaskene er skumle og kan eksplodere. Om det blir skutt er det for å lette på trykket i flaskene, sier vaktlederen.

Artikkelen oppdateres!

Artikkeltags