Skedsmo kan få sin egen versjon av «mosselukta»

Artikkelen er over 1 år gammel

Bellona advarer mot søppelstank dersom avfallet på Holt Vestvollen graves opp.

DEL

Olaf Brastad i Bellona sier til NRK onsdag at oppgraving av forurensende masser på det nedlagte avfallsdeponiet på Holt Vestvollen vil gi store luktproblemer.

– For over 20 år siden grov de opp deler av en fylling i Holmestrand. Det lukta forferdelig. Ikke bare for Holmestrand, men også for kommunene rundt, sier han.

Brastad er seniorrådgiver for industri og avfall i Bellona, tidligere ordfører i Holmestrand og styremedlem i Nord-Jarlsberg avfallsselskap IKS.

Sanere deponiet

Uttalelsene kommer i forbindelse med at konsulentselskapet Multiconsult nylig leverte en rapport som vurderte en skissert oppgraving og bortkjøring av massene i den forurensende fyllinga. Der ble luktproblemer nevnt som en av flere negative konsekvenser.

Brastad går så langt som å kalle det en dødsstank, men mene at det likevel kan være nødvendig for å hindre ytterligere miljøpåvirkning fra deponiet.

– Hvis utgravingen skal pågå noen år, så vil vel Lillestrøm få et stempel som Moss hadde, bare at denne lukta vil være verre, fortsetter han til rikskringkasteren.

Artikkeltags