Frp gjør et siste forsøk på å stanse de nye bomringene

VIL FJERNE BOMMENE: Fremskrittspartiet kaller bompenger sosialt urettferdig, og ønsker å stoppe innføringen av det nye bomsystemet.

VIL FJERNE BOMMENE: Fremskrittspartiet kaller bompenger sosialt urettferdig, og ønsker å stoppe innføringen av det nye bomsystemet. Foto:

– Med tanke på den motstanden man omsider finner i befolkningen, bør Oslo og Akershus ta inn over seg disse realitetene og sørge for en positiv endring.

DEL

Under et styremøte torsdag kveld, vedtok Fremskrittspartiet (Frp) i Akershus å be fylkesordfører Anette M. Solli (H) om å ta initiativ overfor Oslo kommune for å stoppe de nye bomstasjonene.

TV 2, som først omtalte saken, skriver at partiet blant annet viser til at når nye E18 står ferdig i vestregionen, vil bompengeandelen dobles.

«Med tanke på den motstanden man omsider finner i befolkningen på hva man er villig til å betale i bompenger, bør Oslo og Akershus ta inn over seg disse realitetene og sørge for en positiv endring», heter det i begrunnelsen.

Vil ikke kunne stoppe innføringen

Frp kaller bompenger sosialt urettferdig, og mener avgiftene rammer dem som har minst å rutte med.

Fremskrittspartiets gruppeleder, Vibeke Limi, vil derfor i førstkommende møte med fylkestinget stille spørsmål til fylkesordfører Anette M. Solli om hun vil ta initiativ overfor Oslo kommune for å stoppe de nye bomringene.

Ettersom det neste møtet i Fylkestinget ikke er før 17. juni, vil partiet imidlertid ikke kunne påvirke innføringen av det nye bomsystemet som trer i kraft om en ukes tid.

Foreslår kompromiss

Dersom de ikke får gjennomslag, foreslår partiet et kompromiss: nemlig å sørge for en «betydelig reduksjon» av bomsatsene.

Det nye bomsystemet og de nye bomringene trer i kraft 1. juni – altså neste lørdag.

Omtrent samtidig trapper Ruter opp busstilbudet på Romerike, med blant annet flere og større busser, for å ta seg av en større belastning på kollektivtrafikken.

Fakta

  • Oslopakke 3 er en overordnet plan for utbygging av kollektivtransport, veier og jernbane i Oslo og Akershus. Finansieringen av Oslopakke 3 skjer gjennom bompenger og bevilgninger fra staten, Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.
  • 1. juni innføres det nye bomsystemet og de nye bomringene i Oslo og Akershus.
  • Det vil da være tre forskjellige bomringer, med totalt 83 bomstasjoner. 52 av dem er helt nye.

Artikkeltags