Gå til sidens hovedinnhold

Lokal blogger i genserdrama

Artikkelen er over 2 år gammel

Strikket logogenser uten å kreditere opphavet.

Bloggeren Benedichte Bjerke fra Lillestrøm legger seg langflat etter å ha blitt konfrontert med at hun har kopiert en strikkegenser fra dansk designer.

Ifølge Dagbladet har det rent inn med kommentarer på bloggerens Instagram-profil etter at Bjerke la ut bilde av seg selv iført genseren – uten å kreditere den danske designeren som først laget genseren.

Flere av kommentarene mener Bjerke plagierer designeren Laura Dalgaard.

«I sommer fant jeg ett bilde av denne strikken på Vogue sine streetstyle-sider, lite visste jeg om hvem personen på bildet var, eller hvem som har laget genseren (Laura Dalgaard). Jeg spurte min fantastiske MOR om hun kunne lage en liknende til meg. Hun strikket en nydelig genser på frihånd UTEN oppskrift, som har vist seg å bli et fyrverkeri av et KAOOS. (...)», skriver bloggeren på Instagram og viser til debatten som pågår.

Designeren selv mener det er problematisk at Bjerke kopierer hennes genser uten å kreditere opphavspersonen.

– Det ville vært på sin plass å ha gjort sin research ordentlig, for det er ikke noe argument at kunstneren ikke blir kreditert på bildet, akkurat som at man ikke bare kan kopiere en sang man ikke kjenner skaperen av, forklarer Dalgaard til Dagbladet.

 

Hun er likevel klar på at Bjerke ikke fortjener noe hat og skriver selv at hun tror det kun er en feil og snakk om uvitenhet fra den lokale bloggeren.

 

Bjerke understreker overfor Dagbladet at det aldri har vært hennes intensjon å ta æren for en design som ikke er hennes.

– Er det noe jeg står for så er det å heie på andre. Jeg har selv stått i det å være ny som designer, så jeg vil veldig gjerne gjøre opp for meg. Derfor vil jeg veldig gjerne lenke til Laura hver gang jeg bruker genseren – jeg håper det oppleves positivt.

Bjerke er selv moteskaper, men måtte i sommer begjære sitt eget klesmerke – Billie & Me – konkurs etter å ha gått 1,8 millioner kroner i underskudd.

Kommentarer til denne saken