Det er Dagens Næringsliv som omtaler bloggstriden der Sørumsand-bosatte Anne Brith Davidsen er helt sentral.

– De har brutt åndsverkloven ved å bruke mine bilder og personvernloven ved å legge ut et skjermbilde av mitt telefonnummer. Samt begått flere lovbrudd som jeg har meldt til politiet. Nødrettsparagrafen gjelder heldigvis også i det digitale rom. Jeg har som menneske rett til å beskytte meg mot dem som skader meg. Det har jeg gjort. Nå blir det opp til politiet å undersøke dette, skriver Davidsen i en e-post til avisen, som har fått bekreftet fra Øst politidistrikt at de har mottatt en anmeldelse.

Mot-anmeldelse

Motparten er bloggeren som driver den anonyme bloggsiden Bloggomtoppbloggere.com.

– Jeg følte meg forfulgt og overvåket, noe som gjorde at det gikk ut over min livskvalitet, skriver sistnevnte i en e-post til DN.

Hun varsler også at hun vil levere inn en mot-anmeldelse mot Sørum-bloggeren.

Davidsen blogger om baking, matlaging, livsstil og familieliv og er for de fleste kjent fra serien «Bloggerne» på TV 2.

Bloggsiden Bloggomtoppbloggere.com, har ifølge næringslivsavisen bygget seg opp til å bli en av landets største bloggnettsteder med kritiske saker og skråblikk på toppbloggere i Norge.

IP-grabber

Det er et blogginnlegg fra sistnevnte i oktober som skal ha fått konflikten til å eskalere.

Innlegget inneholdt kritikk av Davidsen, som på sin side skal ha svart med å sende en melding via Instagram som skal ha sett ut som en billedmelding med informasjon.

Innlegget var egentlig en link til nettsiden Fuglekos.com – en IP-grabber-tjeneste som videresender IP-adressen til de besøkende tilbake til brukeren som har opprettet den.

Formålet ville altså vært å kunne avsløre hvem som står bak Bloggomtoppbloggere.com.

Sistnevnte åpnet imidlertid aldri lenken.

– Jeg har søkt juridisk bistand. Retten til mitt privatliv er en menneskerett og jeg bestemmer selv om jeg vil offentliggjøres eller ei, opplyser hun overfor DN.