Ny person siktet i cyanid-saken

STJÅLET: Denne varebilen ble stjålet fra Lørenskog stasjon i midten av februar. Inne i bilen var det en beholder med det livsfarlige stoffet cyanid. Beholderen kom til rette i begynnelsen av mars. Foto: Politiet

STJÅLET: Denne varebilen ble stjålet fra Lørenskog stasjon i midten av februar. Inne i bilen var det en beholder med det livsfarlige stoffet cyanid. Beholderen kom til rette i begynnelsen av mars. Foto: Politiet

En polakk ble onsdag pågrepet, siktet for biltyveri. Varebilen politiet mener han var med på å stjele inneholdt det livsfarlige stoffet cyanid. Torsdag ble han varetektsfengslet i fire uker.

DEL

Politiadvokat i Øst politidistrikt, Camilla Granstrøm, bekrefter pågripelsen overfor Romerikes Blad

– Han er siktet for det samme som de to andre siktede i saken, grovt brukstyveri av bil. Alle dokumentene i saken er klausulert, så jeg kan ikke kommentere saken ytterligere, sier hun.

Etter det Romerikes Blad kjenner til, skal den siktede være en polakk med tilknytning til de to andre siktede i saken. Han skal ha blitt pågrepet i sitt eget hjem onsdag formiddag.

Ifølge RBs opplysninger, sitter politiet på tekniske bevis som knytter ham til tyveriet av varebilen.

Politiadvokat Granstrøm ønsker ikke å kommentere RBs opplysninger.

Mannen ble i Nedre Romerike tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, sier opplyser Granstrøm til NRK torsdag ettermiddag.

Livsfarlig stoff

Det var 20. februar at en sølvgrå Mercedes Sprinter ble stjålet fra parkeringsplassen ved Lørenskog stasjon. Få dager senere slo politiet alarm etter at det ble kjent at varebilen var lastet med flere kjemikalier som skulle fraktes til Universitetet i Oslo – blant annet det livsfarlige stoffet cyanid.

Beholderen inneholdt nok cyanid til å ta livet av opptil 125 mennesker.

I begynnelsen av mars ble to polakker, på henholdsvis 33 og 52 år, pågrepet i låve i Gjerdrum etter en storstilt politijakt som pågikk i dagevis. 52-åringen ble funnet i møkkakjelleren i låven og ble bitt i armen av en politihund under pågripelsen.

Cyanidbeholderen ble funnet samme kveld som pågripelsen, og det aller meste av de resterende kjemikaliene – som er ufarlige – har også kommet til rette.

Den stjålne Mercedesen har ennå ikke kommet til rette.

Begge polakkene som ble pågrepet i begynnelsen av mars er fortsatt varetektsfengslet, siktet for grovt tyveri. Ingen av disse erkjenner straffskyld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

POLITIAKSJON: To polakker på henholdsvis 33 og 52 år ble pågrepet etter en storstilt politijakt i begynnelsen av mars. De er siktet for grovt tyveri og sitter fortsatt varetektsfengslet.

POLITIAKSJON: To polakker på henholdsvis 33 og 52 år ble pågrepet etter en storstilt politijakt i begynnelsen av mars. De er siktet for grovt tyveri og sitter fortsatt varetektsfengslet. Foto:

– Erkjenner ikke straffskyld

Advokat Per Ove Marthinsen er oppnevnt som forsvarer for den siktede polakken. Han opplyser at hans klient torsdag kveld satt avhør hos politiet.

– Min klient nekter enhver befatning med biltyveriet. Han er fengslet på grunn av bevisforspillelsesfare. Jeg mener det er underlig, når de medsiktede ble pågrepet for flere uker siden. Hvis min klient hadde vært involvert, ville han hatt all verdens tid til å kvitte seg med beviser eller forlatt landet. Det har han altså ikke gjort, og han mener han ikke har noe med saken å gjøre, sier Marthinsen til Romerikes Blad.

Artikkeltags