Bertel O. Steen utvider

Påtroppende adm. direktør i Bertel O. Steen Eiendom AS, Øivind Solbakken, eiendomssjef Roger Sameien i Bertel O. Steen Eiendom AS og direktør for Bertel O. Steen Logistikk, Rune Kristiansen. FOTO: Bertel O. Steen

Påtroppende adm. direktør i Bertel O. Steen Eiendom AS, Øivind Solbakken, eiendomssjef Roger Sameien i Bertel O. Steen Eiendom AS og direktør for Bertel O. Steen Logistikk, Rune Kristiansen. FOTO: Bertel O. Steen

Artikkelen er over 3 år gammel

Bertel O. Steen vil styrke eiendomssatsingen sin, og har kjøpt tomt for etablering av nytt sentrallager på Berger.

DEL

Det melder bedriften i en pressemelding.

Logistikkavdelingen til Bertel O. Steen håndterer all lager- og distribusjonsvirksomhet for bilvirksomheten i konsernet. I dag disponerer de rundt 12.000 kvadratmeter i Fjeldbo næringspark, en kilometer nord for Bergerkrysset i retning Gardermoen. Dagens avtale går ut i 2018, med opsjon på forlengelse.

Trenger større plass

Nå har de inngått kontrakt om kjøp av eiendom til bruk for Bertel O. Steen Logistikk. Tomten er på 94 mål og ligger på Berger.

Bertel O. Steen melder at de som en konsekvens av sin vekststrategi har behov for økt areal til sin lager- og distribusjonsvirksomhet. Ifølge konsernsjef Bjørn Maarud er ambisjonen å doble verdien innen eiendom fra 2,5 til 5 milliarder fram mot 2020.

Konsernet har derfor vært på leting etter en egnet tomt å bygge på. Nå er avtalen om kjøp av tomt på plass, samtidig som det foregår reforhandlinger om forlengelse av dagens leieavtale på eksisterende eiendom.

– Tomten som er regulert til logistikk og terminalvirksomhet, er i dag delvis et sandtak, skog og noe bearbeidet mark. Det vil ta tid å opparbeide den før bygging kan finne sted, sier påtroppende administrerende direktør i Bertel O. Steen Eiendom AS, Solbakken.

God plassering

Direktør for Bertel O. Steen Logistikk, Rune Kristiansen sikter seg inn på ferdigstillelse av det nye lageret i 2019/2020.

Han er godt fornøyd med plasseringen av den nye tomta.

– Den ligger med adkomst til E6, og nær et transportknutepunkt med andre logistikkaktører som DHL, Posten Bring og UPS for å nevne noen. På kun 10 minutter er vi ved grensen til Oslo, noe som sikrer god dagdistribusjon til vårt forhandlerapparat innen Oslo og omegn, sier Kristiansen.

Artikkeltags