Onsdag ettermiddag gikk arrangementet av stabelen, og foreldrene var invitert til å komme for kos og shopping til et godt formål.

– I forkant hadde barna vært med og lage frokostblanding og dekorert glass. De har kommet med klær og leker de vil gi til dette formålet, og i tillegg har alle barna laget kunstverk, som foreldrene kunne kjøpe, forteller kontor- og fagmedarbeider Jeanette Westgård i barnehagen på Holt/Vestvollen i Skedsmo.

Den private, foreldreeide barnehagen har 63 barn fordelt på fire avdelinger og holder til på toppen av Lensmann Haaversenvei.

Vokste seg større

Det var tidligere i høst det ble bestemt at barnehagen skulle samle inn penger til sykehusklovnene.

– Arbeidet til sykehusklovnene betyr så enormt mye for mange. De gjør så mye godt for barn som må være på sykehus, og det er så viktig å gi barn en liten pause og et pusterom i vonde, kjedelige og vanskelige situasjoner, påpeker Jeanette Westgård.

Hun har sittet i arrangementskomiteen sammen med Jane Melbye og Hanna Elina Tallavaara, erkjenner at det som i utgangspunktet skulle være et lite prosjekt, ble litt større etter hvert.

De skryter samtidig av daglig leder, Kathrine Tviberg Sandstad, som er et ja-menneske og lar de ansatte få sette i gang med ulike spennende arrangementer. 

– Alle synes jo dette er en fantastisk god sak å støtte, og barna har kikket på alle de fine lekene og gledet seg veldig til å ha butikk i barnehagen, konstaterer Jeanette Westgård.

Det ble solgt både vafler, kaffe og frukt i beger – og barnehagen melder om kjempegod stemning og mange som ikke ville ha vekslepenger tilbake.

Klær til overs

Nå venter overrekkelsen av drøyt 9.000 kroner til sykehusklovnene,

– Vi reiser da med en liten gruppe barn som skal få overrekke pengene, opplyser Westgård.

Barnehagen har for øvrig igjen et overskudd av klær, som de tenkte å høre om organisasjonen Hjelpende hender vil ha.

– Vi vil at alle de flotte tingene skal komme til nytte og glede, slår arrangørene fast.