Dette er den viktigste saken for barnehageforeldre

42 prosent av foreldrene som ble spurt, mener at samarbeid mellom hjem og barnehagen er det viktigste temaet å påvirke hvordan arbeidet gjøres. Illustrasjonsbilde av to gutter som leker sammen i barnehagen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

42 prosent av foreldrene som ble spurt, mener at samarbeid mellom hjem og barnehagen er det viktigste temaet å påvirke hvordan arbeidet gjøres. Illustrasjonsbilde av to gutter som leker sammen i barnehagen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av

Arbeidet mot mobbing og mistrivsel er den viktigste saken foreldre ønsker å være med å påvirke i barnehagen, viser en undersøkelse fra FUB.

DEL

66 prosent av de spurte foreldrene svarer at mobbing og mistrivsel i barnehagen er det som opptar foreldrene mest, viser undersøkelsen som er utført av Opinion for Foreldreutvalget for barnehager (FUB).

63 prosent svarer at kvalitet i barnehagen er den viktigste saken. 57 prosent mener at mattilbudet er viktigst.

– De temaene som opptar foreldrene mest, er også de vi har hatt som våre hjertesaker i de fem årene vi har sittet, sier FUB-leder Marie Skinstad-Jansen.

Mens det er et flertall av mødre som ønsker å påvirke barnehagens mattilbud og arbeidet mot mobbing, er fedrene i dominans ved spørsmålet om utetid.

Her svarer 43 prosent av fedrene at dette er et området de vil være med å påvirke, mens 34 prosent av mødrene svarer det samme.

I undersøkelsen er også foreldrene spurt om ulike råd og utvalg i barnehagen. 6 av 10 svarer at barnehagen har et FAU, mens 5 av 10 har et samarbeidsutvalg.

– Å ta verv i samarbeidsutvalg gir en fin anledning til å bli bedre kjent med barnehagens ansatte og drift og til å medvirke. Dette anbefaler vi at flere gjør, sier Skinstad-Jansen.

Artikkeltags