(NETTAVISEN): Spektrum forlag fjerner «Prinsesse-hemmeligheter» fra hyllen etter kritikken som har kommet over «spiselogg» for barn, skriver VG Nett.

– Spektrum har stor respekt for unge jenter og gutter som identifiserer seg med alle historier, eventyr, personligheter og styrker som hver prinsesse representerer. Vi ser at det dessverre ble gjort feil i boken «Prinsessehemmeligheter» og beklager dette. Vi har besluttet å trekke boken fra markedet, skriver forlagssjef Cyrus Brantenberg i en sms til avisen.

Veldig mange har reagert med avsky over å presentere småjenter for denne problematikken.

En av dem er Nettavisen-blogger Linn Rosenborg.

- Mange opplever et utseendepress

I bloggen «Disney og Prinsesse-hemmeligheter gambler med barns psykiske helse» tar hun opp hvordan boken kan bidra til en negativ utvikling hos jenter.

- Tall fra Ungdata-undersøkelsen 2017 viser at stadig flere unge sliter med psykiske plager. Tallene er sammenlignet med tall fra fire år tilbake, og viser at det er flere jenter som sliter. NOVA Rapport 6/17 viser blant annet at det er mange som opplever et utseende-press. Det pekes på at dette særlig dreier seg om jenter, og at det er en relativt sterk sammenheng mellom kroppsbilde og depressive symptomer (kilde: HiOA.no), refererer Rosenborg til.