Gå til sidens hovedinnhold

35,7 mill. i pluss så langt i år

Artikkelen er over 3 år gammel

Odal Sparebank har tjent 35,7 millioner kroner første halvår i år.

Det er 2,5 millioner mer enn i samme periode i fjor for banken som har avdelingskontor på Kløfta.

– Resultatet er bedre enn våre egne prognoser for 1. halvår 2017. Netto renteinntekter holder seg på et stabilt og tilfredsstillende nivå. Sammenlignet med første kvartal har vi hatt lønnsom vekst i alle segmenter, sier banksjef Torleif Lilløy i en pressemelding.

Det er økte netto rente- og kredittprovisjonsinntekter, verdioppgang på aksje- og obligasjonsporteføljen gir økte inntekter, sammen med økt utbytte i 2017.

– Godt fornøyd

– Vi er godt fornøyd med veksten; innskudd fra kunder pr 2. kvartal er på nær 3,8 milliarder – en vekst siste 12 måneder på 4,8 prosent, sier Lilløy.

Brutto utlån pr. 1. halvår var 4.125 milloner, en vekst siste 12 måneder på 0,92 %. Utlånsporteføljen utgjorde 5.321 millioner. Samlet utlånsvekst siste 12 måneder er på 4,82%.

Driftskostandene har økt med 3,7 millioner og skyldes blant annet ny finansskatt, engangskostnader på pensjon og kostnader i forbindelse med IT-utvikling.

– Vi har en meget god utvikling på Romerike, og kundene er fornøyd med oss. De tar i bruk de nye digitale tjenestene våre. Og de blir hos oss. Det lover godt for fremtiden, avslutter Lilløy.

Kommentarer til denne saken