– Gode kunder bør se ett-tallet på boliglån nå

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mange boliglån er for høyt priset og er ikke justert ned i takt med at bankenes kostnader i rentemarkedet har sunket, mener Finansportalen.

DEL

(Nettavisen): Bankenes rente på penger de selv låner inn har falt markant siden nyttår uten at rentene ut mot kundene er justert ned, melder NRK Dagsrevyen.

Ber kundene kreve sin rett

Elisabeth Realfsen, daglig leder i Finansportalen, ber kundene vært langt mer pågående overfor sin bank og kreve lavere rente på boliglån.

– Gode kunder bør se ett-tallet nå, uttaler hun til NRK Dagsrevyen. Hun sier gode boliglån nå er priset rett under 2-tallet, men at mange betaler 3 prosent rente eller mer.

Bankenes rentekostnader har sunket

Det synes Realfsen er helt unødvendig siden bankenes kostnader i rentemarkedet har sunket siden nyttår.

Bankene var ifølge Relfsen raske til å sette opp renten da innlånskostnadene økte, men denne økningen var kortvarig – uten at bankene satte prisene ned da pengemarkedsrenta sank.

Økte renteinntekter

DNB la onsdag fram et kvartalsresultat på drøyt 5,2 milliarder kroner, en økning på 669 millioner kroner fra samme kvartal året før. Regnskapet viste økning i netto renteinntekter på 487 millioner kroner sammenlignet med andre kvartal i fjor, meldte NTB.

På spørsmål fra NRK om ikke DNBs boliglånsrente burde være lavere, svarte konsernsjef Rune Bjerke med å si at det er konkurransen mellom bankene som avgjør. Han viste også til at rentemarginene er lavere i Norge enn for eksempel i Sverige.

– Så må vi heller ikke glemme at bankene har fått noen ekstraregninger i form av skatter og nå også økte sikringsfondsavgifter, uttalte Bjerke til NRK.

Artikkeltags