– Jeg har bare dager igjen av livet mitt

Marthe Sundby og hunden Blue, som hun fikk etter at hun ble syk. Foto: Stine Løkstad

Marthe Sundby og hunden Blue, som hun fikk etter at hun ble syk. Foto: Stine Løkstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Kreftsyke Marthe Sundby (42) har vært innlagt på Ahus siden fredag. Legene sier hun bare har dager igjen å leve.

DEL

Den tidligere kroppsbyggeren fra Aurskog har ifølge Dagbladet fått et kraftig tilbakefall.

– Legene sier at jeg har veldig kort tid igjen, i beste fall én uke. Jeg er ikke redd for døden, men jeg er trist fordi jeg er i ferd med å forlate alle dem jeg er så glad i. Jeg har bare dager igjen av livet mitt, men legene sier at jeg har en sterk kropp. Det kan hende at jeg får litt ekstra tid, sier Sundby til Dagbladet.

Sundby har en alvorlig form for leverkreft. Hun fikk kreftdiagnosen høsten 2016. Rett før jul i fjor startet hun med immunterapi. Behandlingen var en del av et verdensomspennende forskningsprosjekt hvor man skulle kombinere to typer immunterapi.

Behandlingen førte til at kreften stabiliserte seg.

For to måneder siden fikk Sundby beskjed om at immunterapien ikke lenger virker, ifølge Dagbladet.

Den tidligere kroppsbyggeren forteller til avisen at hun har forsonet seg med hva som er i vente. Hun har tatt farvel med leiligheten i Oslo, skrevet testamente og bestemt hvordan begravelsen skal være.

– Alle de flotte ordene som sies i en begravelse, har jeg de siste dagene hørt fra familie og venner. Det gjør inntrykk. I himmelen vil jeg sitte og vente på alle de jeg er glad i. Vi møtes igjen. Jeg er ingen veldig troende person, men jeg har tro på at det ikke er slutt når jeg har sovnet inn, sier Sundby.

Artikkeltags