Forsvinningssaken i Lørenskog: Politiet har 20 biler igjen å undersøke – vet også hvor brevpapiret ble solgt

SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor.

SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor. Foto:

Politiet jobber fortsatt med å kartlegge bilene som har vært i området ved boligen til savnede Anne-Elisabeth Hagen i Lørenskog. Nå gjenstår det rundt 20 biler.

DEL

Ifølge Dagbladet jobber politiet nå med å kartlegge eiere og førere av 20 biler som skal ha vært i området rundt Langvannet da Anne-Elisabeth Hagen angivelig ble kidnappet fra sitt hjem i Sloraveien 31. oktober i fjor.

ÅSTEDET: Ekteparet Hagens bolig i Sloraveien 4.

ÅSTEDET: Ekteparet Hagens bolig i Sloraveien 4. Foto:

Antall kjøretøy politiet nå leter etter er kraftig snevret inn.

– Innenfor det tidsintervallet vi nå mener er mest aktuelt, dreier det seg om omkring 100 biler som vi har hatt behov for å ettergå. I underkant av 20 biler gjenstår innenfor dette tidsintervallet. Jeg vil ikke spesifisere noe nærmere når dette intervallet er og hvor mange timer eller minutter det er snakk om, sier politiinspektør Tommy Brøske til Dagbladet.

Både biler, førere og eiere skal identifiseres, men også hvor de har kjørt.

– Angående kjørerute, så er det i utgangspunktet en vei inn, men også andre muligheter til og fra eiendommen til Hagen. Vi holder derfor ulike muligheter åpne hva gjelder veivalg og rute gjerningspersonen eller -personene har tatt, men vi har formeninger om hvilken vei som er brukt, uten at jeg vil utdype dette, sier Brøske til Dagbladet.

Politiet har tidligere bekreftet at de fant avtrykk etter et par Sprox-sko fra SparKjøp og en strips kjøpt på Biltema i boligen til ekteparet Hagen.

Det ble også funnet et trusselbrev på åstedet. Ifølge VG mener politiet nå også å vite i hvilken norsk butikk papiret dette brevet ble skrevet på, er solgt, basert på undersøkelser av papirkvaliteten.

Alle disse tre kjøpene blir nå undersøkt og sett i sammenheng og gransket av etterforskerne på saken.

– Det er åpenbart at politiet ettergår gjenstander funnet på et åsted og vil forsøke å finne ut hvor de kan være kjøpt. Det er et arbeid som pågår nå. Vi har strips fra Biltema, Sprox fra Sparkjøp og brevark fra en norsk kjede med utsalg i Norge, sier etterforskningsleder Tommy Brøske til VG.

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen i Sloraveien på Fjellhammar i Lørenskog en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

Politiet holdt etterforskningen hemmelig, og først 9. januar gikk de ut offentlig. De begrunnet det med grove trusler mot kvinnens liv og helse. Det har blitt fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero og fremsatt grove trusler i et brev etterlatt på stedet.

Artikkeltags