VG: Anne-Elisabeth Hagens familie vurderer dusør

Det er snart ett år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt på Fjellhamar i Lørenskog.

Det er snart ett år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt på Fjellhamar i Lørenskog.

Ifølge avisa vurderer nå familien å gå ut med dusør for informasjon som kan løse saken - snart ett år etter forsvinningen.

DEL

31. okotber i fjor kom Tom Hagen hjem fra jobb til tomt hus. I huset lå et brev som fortalte at kona Anne-Elisabeth Hagen var bortført.

Fredag kveld bringer VG nyheten om at Anne-Elisabeth hagens familie vurderer å om det skal utloves en betydelig dusør for å få informasjon som kan bidra til å løse forsvinningsgåten. Ifølge VGs opplysninger ble dusør diskutert med politiet så sent som denne uken.

– Dusør har vært tema ved noen anledninger underveis i etterforskningen. Politiet opererer ikke selv med dusør. Det er faktisk en samfunnsplikt å bidra med opplysninger som er av betydning for en etterforskning som denne, sier politiinspektør Tommy Brøske til VG.

Han vil overfor VG ikke kommentere eventuelle konkrete beløp som er diskutert.

– Det vil være helt naturlig at det under diskusjon om man skal utlove dusør, også snakker om dusørens størrelse, sier Brøske.

Tom Hagens bistandsadvokat, Svein Holden, har ifølge VG ingen kommentarer til saken.

Dette er saken:

 • 9. januar i år gikk politiet ut offentlig og bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen (69) var forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhammar i Lørenskog ti uker tidligere.
 • Hagen forsvant fra boligen en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.
 • Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.
 • Politiet holdt etterforskningen hemmelig og begrunnet det med grove trusler mot kvinnens liv og helse.
 • Det har blitt fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovaluta og fremsatt grove trusler i et brev etterlatt på stedet.
 • 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom antatte gjerningspersoner og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det er fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.
 • 26. juni opplyser politiet at de har endret hovedteori i saken. Politiet anser det mindre sannsynlig at det dreier seg om en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen ble drept.
 • 6. august opplyser bistandsadvokat Svein Holden at Hagen-familien har kontakt med kidnapperne, men at det fortsett ikke er gitt bevis på at hun lever. Holden formulerer det slik at det «sies klart» at hun er i live.
 • Politiets hovedhypotese er fortsatt at Anne-Elisabeth Hagen er død.
 • 28. august gikk politiet ut med opplysninger om skosåleavtrykk de mener kan tilhøre en gjerningsperson.
 • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning.

Artikkeltags