– Vi har lagt planer for ukene og månedene som kommer

Politiet har mottatt mange tips fra folk som hevder at de har sett Anne-Elisabeth Hagen. Her politiinspektør Tommy Brøske med foto av Hagen i bakgrunnen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Politiet har mottatt mange tips fra folk som hevder at de har sett Anne-Elisabeth Hagen. Her politiinspektør Tommy Brøske med foto av Hagen i bakgrunnen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Av

Politiet hadde ambisjoner om å løse forsvinningssaken til Anne-Elisabeth Hagen før årets slutt. Nå har de lagt planer for månedene som kommer.

DEL

– På nyåret i år var det helt naturlig å sette oss mål innenfor 2019. Nå er det snart et nytt år, og saken er uløst, så vi har lagt planer for ukene og månedene som kommer, og vi fortsetter etterforskningen, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet er svært interessert i å få opplysninger om én bestemt bil som kjørte på en gangvei samme dag som Anne-Elisabeth Hagen ble borte 31. oktober i fjor. Den ble fanget opp av et kamera på motsatt side av Langvannet og befant seg om lag hundre meter fra Hagens hjem i Lørenskog.

– Jeg sender den oppfordringen på nytt om at vi er svært interessert i at de som har kjørt på gangveien den dagen, melder seg for politiet. Vi vet at det var noen få som benyttet seg av gangveien da, sier Brøske.

Nytt bilspor

Bilen på gangveien dukket opp da politiet gikk gjennom og analyserte videoopptakene de har.

– Kvaliteten på opptaket er veldig dårlig, så vi har jobbet med å forbedre det. Samtidig har vi sett oss nødt til å foreta noen rekonstruksjoner for å tolke det vi ser på opptaket. Men det er sentralt og tett opp til åstedet i Sloraveien 4, så det er åpenbart interessant for oss å sjekke det ut, sier politiinspektøren.

Fordi det er forbudt å kjøre bil på gangveien, ser politiet det som sannsynlig at det er større sjanse for at folk kan huske denne bilen, enn om den hadde stått parkert ved veien der det var lovlig å kjøre.

– Vi presiserer at til tross for at det ikke er lov, så skal man ikke ha noe å frykte her. Vi er heller opptatt av at folk tar kontakt med oss og får identifisert dem som har brukt gangveien denne dagen, sier Brøske.

Hagen-tips

Politiet har mottatt mange tips fra folk som hevder at de har sett Anne-Elisabeth Hagen. Brøske sier at det ikke er uvanlig at folk tror de har sett en bestemt person i saker med så stor mediedekning som Hagen-forsvinningen.

– Vi har ganske naturlig fått disse henvendelsene, og vi har fått tips som har vært ærlig ment. Det er ikke tvil om det, men det har vært resultatløst enn så lenge. Vi har sjekket ut noen av tipsene med andre politimyndigheter både nasjonalt og internasjonalt, men dette arbeidet har dessverre ikke ført til noe vi kunne gå videre på, sier han.

Brøske bekrefter at DNA-spor er det helt sentrale både fra åstedet og etterforskningen.

– Vi har sikret oss DNA og jobber fortsatt med å se hva det har å si for vår sak, sier politiinspektøren.

Han ønsker ikke å svare konkret på om politiet forsøker å finne DNA-treff i baser både i inn- og utland, annet enn at de benytter seg av de mulighetene som finnes, og som de mener er relevante for de ulike sporene.

Ingen ny pressekonferanse

Politiet har ikke planlagt noen ny pressekonferanse om saken før jul.

– Sånn som det ser ut nå, blir det ikke noe sånt fra oss før jul, men en etterforskning kan brått endre både tempo og retning, legger politiinspektøren til.

Når det gjelder selve etterforskningen, sier Brøske at det naturlig nok er andre temaer de ser på nå enn de gjorde da saken startet.

– Samtidig er det omtrent de samme temaene som vi så på for noen måneder siden. Når det gjelder kapasiteten og kompetanse, så er den omtrent den samme. Vi får fortsatt meget god og betydelig bistand fra Kripos. I det store pågår etterforskningen fortsatt med god styrke, sier politiinspektøren.

Artikkeltags