– Naturligvis er familien bekymret

BISTANDSADVOKAT: Familien Hagens bistandsadvokat, Svein Holden.

BISTANDSADVOKAT: Familien Hagens bistandsadvokat, Svein Holden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Familien til Anne-Elisabeth Hagen (69) har fortsatt håp om å få sin ektefelle, mor og bestemor hjem i god behold.

DEL

Det opplyser familien Hagens bistandsadvokat, Svein Holden, til Romerikes Blad.

– Naturligvis er familien bekymret over at de ikke har mottatt livstegn fra Anne-Elisabeth og at det har gått så lang tid. Men de har fortsatt et håp om at hun lever og at de får henne trygt hjem, sier Holden til RB etter at politiet torsdag gjennomførte en pressekonferanse på politihuset i Ski.

Det har nå gått fire måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt eget hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog. Politiinspektør i Øst politidistrikt, Tommy Brøske, bekreftet torsdag at 31. oktober 2018 fortsatt er datoen for det siste sikre livstegnet etter 69-åringen.

Torsdag opplyste også politiet for første gang at de har grunn til å betvile at trebarnsmoren fortsatt er i live.

– Hva tenker familien Hagen om at politiet nå deler denne bekymringen offentlig?

– Med tanke på det tidsforløpet som har vært, så er det forståelig. Familien har fortsatt et sterkt håp om at hun fortsatt lever, understreker Holden overfor RB.

Han opplyser samtidig at familien fortsatt følger politiets oppfordring om å ikke inngå forhandlinger med den antatte motparten før det blir gitt livstegn.

INGEN LIVSTEGN: Ikke siden 31. oktober har det vært livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen.

INGEN LIVSTEGN: Ikke siden 31. oktober har det vært livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen. Foto:

– Noe kan ha gått galt

Sist politiet og bistandsadvokat informerte om kontakt med den antatte motparten var 11. februar. Siden den gang har verken politiet eller familien hørt fra personene som hevder å ha 69-åringen.

Under de foregående pressekonferansene 24. januar og 11. februar, samt RBTVs spesialsending 15. februar, har politiet innstendig bedt om livstegn fra Anne Elisabeth-Hagen.

Det har de ikke fått.

– Vi kan ikke utelukke at det er flere plausible forklaringer på at det ikke har kommet livsbevis. Det kan være et ønske fra motparten om å ikke gi et livsbevis, noe kan ha gått galt under den antatte bortføringen og det kan også være at motparten ikke har mulighet til å sende livsbevis, sier Brøske, før han fortsetter:

– Det kan også være mulig at motparten ikke har mottatt det siste budskapet om livsbevis, selv om vi mener dette er lite sannsynlig, påpeker politiinspektøren.

Politiet er fortsatt klare på at de ønsker et livsbevis, og Tommy Brøske understreker at politietterforskningen fortsatt pågår med uforminsket styrke.

Artikkeltags