Gjennomførte lydtester i Hagen-huset: – Det er noen konkrete ting vi lurer på

BISTÅR POLITIET: Truls Birkeland bisto politiet med å gjennomføre lydtester i Sloraveien mandag.

BISTÅR POLITIET: Truls Birkeland bisto politiet med å gjennomføre lydtester i Sloraveien mandag. Foto:

Krimteknikere fra politiet gjennomførte mandag nye tekniske undersøkelser inne i huset til ekteparet Hagen. Blant annet gjennømførte de lydtester i og utenfor eneboligen. 

DEL

– Jeg kan bekrefte at vi har gjennomført nye undersøkelser i boligen. Dette er undersøkelser vi anser som helt normale å gjennomføre i en så stor etterforskning, sier politiinspektør i Øst politidistrikt, Tommy Brøske.

– Nye spørsmål

Mandag morgen ankom flere sivile politibiler familien Hagens enebolig innerst i Sloraveien på Fjellhamar. Med seg hadde politiet Truls Birkeland, som blant annet er lydtekniker for bandet Vamp.

Birkeland har bistått politiet i andre kriminalsaker, blant annet under etterforskningen av den såkalte Valdres-saken. Da analyserte han, ifølge Budstikka, et nødanrop til AMK-sentralen for å finne ut av hvem lydene på opptaket stammet fra.

Politiinspektør Brøske bekrefter at det ble gjort lydtester i Sloraveien mandag.

– Jeg kan bekrefte at noen av undersøkelsene vi har gjennomført i Sloraveien omhandler lyd. I en slik etterforskning får man ikke bare svar, men også noen nye spørsmål. Det er noen konkrete ting vi lurer på, som vi ønsker å få svar på, sier Brøske.

– Har dere fått de svarene dere ønsker?

– Det blir å gå rett inn i etterforskningen, så det kan jeg ikke kommentere.

Bilder fra eiendommen viser at tre av politiets krimtekninkere bar med seg en stor pappeske fra boligen da de dro fra stedet cirka klokka 12.20. Da hadde politiet vært i huset og på eiendommen i flere timer.

– Har politiet tatt med seg noe fra boligen?

– Politiet har som sagt gjennomført noen undersøkelser i boligen, men jeg kan ikke i detalj kommentere hva vi har gjort, sier Brøske.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ØNSKER SVAR: Etterforskningsleder, politiinspektør Tommy Brøske, bekrefter at det mandag ble gjennomført lydtester i Sloraveien.

ØNSKER SVAR: Etterforskningsleder, politiinspektør Tommy Brøske, bekrefter at det mandag ble gjennomført lydtester i Sloraveien. Foto:

Lite kontakt

Det har snart gått fem måneder siden Anne-Elisabeth Hagen (69) forsvant. Politiets hovedhypotese er fremdeles at 69-åringen ble bortført mot sin vilje fra hennes og ektemannen Tom Hagens hjem i Sloraveien på Fjellhamar på Lørenskog.

Ifølge politiet er det flere funn som gjør at de hele tiden har hatt kidnapping som sin hovedteori, blant annet budskapene som har kommet i ulike former fra de antatte bakmennene.

Forrige uke bekrefter politiinspektør Brøske overfor Romerikes Blad at den antatte motparten ikke har tatt kontakt siden politiet sist redegjorde for en slik kontakt den 11. februar.

– Det har ikke vært noen ny kontakt med den antatte motparten. Det har heller ikke kommet noe livsbevis, opplyser Brøske til RB mandag.

Det betyr at siste sikre livstegn etter Anne-Elisabeth Hagen (69) fortsatt er telefonsamtalen hun hadde med et familiemedlem klokka 09.14 den 31. oktober 2018 – den samme dagen hun forsvant.

Det lange tidsforløpet har ført til at politiet nå ser grunn til å betvile om trebarnsmoren fortsatt er i live.

– Men vi har heller ikke bevis for det motsatte. Etterforskningen pågår for fult og er fortsatt høyt prioritert i Øst politidistrikt, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UNDERSØKELSER: Politiet gjennomfører mandag nye undersøkelser ved familien Hagens bolig i Sloraveien på Fjellhamar.

UNDERSØKELSER: Politiet gjennomfører mandag nye undersøkelser ved familien Hagens bolig i Sloraveien på Fjellhamar. Foto:

Få spor

I løpet av de mange månedene Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet, har politiet gjennomført en rekke etterforskningsskritt. Blant annet ble det gjennomført et flere dager langt søk i Langvannet i slutten av januar. Dykkere fra Oslo brann- og redningsvesen fant bilskilt og en mobiltelefon under søket, uten at dette knyttes til den antatte bortføringen av 69-åringen.

En ukes tid etter at søket i Langvannet var avsluttet, ble det utført undersøkelser med et 3D-kamera på eiendommen og inne i ekteparet Hagens enebolig.

Ved hjelp av et slikt kamera vil politiet kunne få en nøyaktig 3D datasimulert modell i datamaskinen, hvor huset til Hagen-familien kan gjennomgås i detaljer. Kameraet kan skanne alt i 360 graders vinkel, og har de senere årene blitt benyttet til å gjøre undersøkelser av åsteder for ulykker, branner og drap.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

3D-KAMERA: Politiet var i slutten av februar på plass på eiendommen til ekteparet Hagen. Der ble det tatt i bruk et avansert 3D-kamera.

3D-KAMERA: Politiet var i slutten av februar på plass på eiendommen til ekteparet Hagen. Der ble det tatt i bruk et avansert 3D-kamera. Foto:

Det er også gjennomført en rekke andre krimtekniske undersøkelser både i eneboligen og på andre aktuelle steder.

Politiet opplyste i slutten av februar at de har fått svar på de fleste prøvene de har sendt til analyse.

– Svarene vi har fått gjør at det er lite spor å jobbe videre med, sa politiinspektør Tommy Brøske under en pressekonferanse 28. februar.

Artikkeltags