Ahus: Bare hyggelig med pokémonjakt

Ahus har ikke noe imot Pokémon-jakt på uteområdene.

Ahus har ikke noe imot Pokémon-jakt på uteområdene.

Artikkelen er over 3 år gammel

Mens noen sykehus helst ser at det ikke spilles Pokémon Go på områdene sine, ønsker Ahus spillerne velkomne.

DEL

Det skriver Dagens Medisin.

– Vi har to-tre treffpunkter på kunstinstallasjoner på uteområdene, mens gps ikke virker innendørs. Vi har ikke hatt noen problemer i det hele tatt og har ingen planer om å foreta oss noe. At folk beveger seg i utendørsområdene er bare hyggelig, sier pressesjef på Ahus, Geir Lindhjem til Dagens Medisin.

Også Universitetssykehuset i Nord-Norge, er positive til bruk av det populære spillet.

– Vi ønsker ikke å reservere oss mot at folk skal spille Pokémon på arealer som likevel kan være velegnet til formålet, sier Kenneth Lauritsen, kommunikasjonsrådgiver i Helse Nord til Dagens Medisin.

LES OGSÅ: Pokémon-feberen herjer på Romerike

Fikk fjernet tre pokéstops

Selv om noen er positive, har andre sykehus, blant annet Stavanger universitetssykehus og Vestre Viken bedt spillselskapet om å reservere områdene mot spillet.

– Da Pokémon-spillet kom begynte det å komme personer med telefonen sin inn på sykehuset som ønsket seg inn på intensivavdelingen og rundt på sengeavdelinger. Vi er ikke imot spillet, men dette syntes vi var veldig vanskelig, sier fagdirektør Karin Sollid ved SUS til Dagens Medisin

Ifølge Dagens Medisin er foreløpig tre såkalte pokéstops fjernet fra SUS.

Bli med du også: Pokémon Go-kart over Romerike

Måtte stenge parkeringsplassen

Borgestadklinikken i Skien, Norges største rusklinikk, har også hatt problemer. De har bestemt å stenge parkeringen sin på kvelds- og nattetid foran inngangen på grunn av stor pågang av folk som jakter pokémons.

Oslo universitetssykehus har ikke hatt negative opplevelser, men er også et av sykehusene som har søkt om reservasjon på sykehusområdet.

LES FLERE SAKER OM POKÉMON-FEBEREN HER

Artikkeltags