Nye trafikkontroller på Romerike: Elleve forelegg og to anmeldelser

De siste dagene har UP avholdt flere trafikkontroller på Romerike. Her fra en laserkontroll ved en tidligere anledning.

De siste dagene har UP avholdt flere trafikkontroller på Romerike. Her fra en laserkontroll ved en tidligere anledning. Foto:

– En kjørte uten gyldig førerkort, der bilen ikke hadde gyldig forsikring og den var ikke omregistrert etter salg.

DEL

Onsdag har politiet igjen avholdt en rekke kontroller på Romerike:

  • Rundt klokka 17.00 avholdte utrykningspolitiet (UP) en kontroll med fokus på mobilbruk og belte på Algarheimsvegen i Ullensaker. Kontrollen resulterte i fire forenklede forelegg for mobilbruk i løpet av 45 minutter.
  • Mellom 17.00 og 18.00 gjennomførte UP en fartskontroll på Gardermovegen i Ullensaker. Den resulterte i fem forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 80 km/t i 60-sonen på stedet.
  • Senere ble det også avholdt en fartskontroll av UP på Hølandsveien i Gan. Kontrollen holdt på i en snau time, og endte med tre forenklede forelegg. I tillegg ble en bilist anmeldt for å ha kjørt i 81 km/t i 50-sonen på stedet. Førerkortet ble beslaglagt.
  • Mellom 17.37 og 18.30 hadde en patrulje fra Lillestrøm en kontroll i Elveveien på Fjellhamar. Fokuset var rus, beltebruk og mobilbruk. Ingen fikk bøter på kontrollen, men to bilister fikk muntlig pålegg om utbedring av kjørelys.

I tillegg ble en bil stanset av UP på Råholt klokka 15.24.

– En lokal mann ble stanset. Han kjørte uten gyldig førerkort, bilen hadde ikke gyldig forsikring og var ikke omregistrert etter salg, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Jan-André Delbeck.

Bilen ble gitt bruksforbud, og mannen blir anmeldt for forholdet.

Artikkeltags