Ny skole blir en realitet: – Alt er i ferd med å falle på plass

GOD PLASS: Feiring videregående skole vil fullt utbygget bruke 80 prosent av den tidligere Feiringklinikken.

GOD PLASS: Feiring videregående skole vil fullt utbygget bruke 80 prosent av den tidligere Feiringklinikken. Foto:

30 personer er ansatt, og elevplassene er også i ferd med å bli fylt opp. Feiring videregående skole blir en realitet fra 18. august.

DEL

– Til dem som fortsatt måtte lure, kan jeg bekrefte at skolen blir noe av. Vi har hatt kort tid på oss, men alt er i ferd med å falle på plass. Så sent som nå i juni fikk vi driftstillatelse fra Utdanningsdirektoratet, sier rektor og daglig leder Trond Iversen ved Krokeide videregående skole.

Krokeide har sin base i Bergen, men 18. august ringes det inn til deres nye skole i Feiring i Eidsvoll – nærmere bestemt i Feiringklinikkens tidligere lokaler.

Forsiktig start

Skolen får naturlig nok navnet Feiring videregående skole og er det første året godkjent for 68 elever.

30 personer er allerede ansatt som lærere og i andre stillinger. Gudrun Fodstad fra Skreia blir rektor og daglig leder.

Fullt utbygget vil skolen få 192 elever og rundt 80 årsverk.

– Hvordan går det med rekruttering av elever?

– Vi har fått litt over 60 søkere. Av erfaring vet vi at noen av søkerne faller fra før skolestart, så vi tar imot nye søknader utover høsten, sier Iversen.

Feiring videregående skole tilbyr særskilt tilrettelagt opplæring på de fire programområdene bygg og anlegg, studiespesialisering, helse og oppvekst og påbygg til studiekompetanse.

Udekket behov

– Vi starter med kun vg1. Elevtallet vil øke for hvert år, etter hvert som det kommer nye årstrinn.

Krokeidestiftelsen visste at det var et udekket behov for deres tilbud på Østlandet. Ikke uventet har Feiring flest søkere fra Viken og Innlandet.

Stiftelsen framleier av LHL, som igjen leier av gårdeier Hemfosa. I starten vil skolen bruke bare en liten brøkdel av den tidligere Feiringklinikken, men fullt utbygget vil minst 80 prosent av arealene være tatt i bruk.

– Omfavner prosjektet

– Vi har et klart inntrykk av at det oppleves positivt at vi etablerer oss i Feiring. Vi møter positive holdninger fra ungdommer, foreldre og dem som arbeider med ungdom. Lokalbefolkningen omfavner prosjektet med åpne armer. Det kan heller ikke være noen tvil om at vi blir en betydelig arbeidsplass i både Feiring og Eidsvoll kommune, sier Trond Iversen.

– Og dere har ikke latt dere stoppe av koronasituasjonen?

– Vi måtte avlyse åpen dag, men har markedsført oss gjennom sosiale medier. Vi har også holdt skolen åpen for omvisning, med smittevernrestriksjoner. Disse vil vi selvsagt også følge i myndighetenes restriksjoner ved skolestart, sier Trond Iversen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken