– Strøm- og drivstoffpriser har en direkte påvirkning på folks lommebok, og det kan være vanskelig å holde oversikt over prisene i en travel hverdag. For forbrukere vil det være nyttig å ha en prisoversikt på ett sted, sier frontredaktør Rune Bernhus i Romerikes Blad.

Som følge av dette har Romerikes Blad inngått et samarbeid med Drivstoffappen, som drives av Syver Orhagen og Sander Helgesen.

– Appen er en samfunnsbasert app der brukerne innhenter priser og melder inn. Prisene samles på ett sted, slik at brukerne alltid kan se hvor de kan finne det nærmeste og billigste drivstoffet, forteller Orhagen.

Fra torsdag av kan leserne sjekke rb.no for å finne det billigste drivstoffet på Romerike. Tjenesten kan du teste ut her.

– Vi ønsker å tilby leserne våre informasjon om hvor folk kan finne billigst bensin eller diesel, fordi prisvariasjonene kan være store. RB.no har allerede en oversikt over strømpriser, og i likhet med det er dette enn service vi ønsker å yte til våre lesere slik at de kan ta bedre beslutninger i hverdagen, sier Bernhus.

– Vi håper på at vi snart også kan tilby den samme oversikten til folk som skal lade elbilen sin, legger han til.

Slik ser tjenesten ut på rb.no. Her er en skjermdump av torsdagens priser:

– Kan bli litt penger

Drivstoffappen ble lansert i 2019. Appen har i dag 700.000 brukere fra hele landet.

– Det begynner å bli mange. Endelig har vi fått et produkt som fungerer, for vi er jo avhengig av at mange mennesker samler priser for å få til dette, forteller Orhagen.

– Formålet vårt er at alle skal få en oversikt over hvor man burde fylle, fordi hvis man kjører fra stasjon til stasjon for å se etter den beste prisen, går vinninga opp i spinninga. I noen tilfeller har vi sett at man kan spare eksempelvis fire kroner literen, så det kan bli litt penger bare ved å følge med litt.

(Saken fortsetter under bildet)

Ideen om å samle drivstoffpriser kom som følge av irritasjon:

– Vi var frustrerte fordi vi aldri visste når eller hvor det var billigst drivstoff. Det var et problem som trengte en løsning. I dag ser vi – etter å ha fått mange brukere – at det nok var flere som irriterte seg over det samme som oss. Det er greit å vite hva det koster, for det er ikke vits å betale mer enn man må.

Kan få prisvarsel

På rb.no vil det kun være mulig å se drivstoffprisene på de ulike bensinstasjonene.

I Drivstoffappen er det også mulig å bidra med å laste opp oppdaterte drivstoffpriser, opplyser Orhagen.

– For å unngå juks må man være i nærheten av bensinstasjonen for å sende inn priser, og dette kan gjøres med et par klikk i appen, forteller han.

– I appen kan man også sette på prisvarsling dersom man ønsker å bli varslet når prisen går under en ønsket sum, legger han til.