Gå til sidens hovedinnhold

Ny pris til Romerikes Blad

Artikkelen er over 6 år gammel

Romerikes Blad vant nok en pris da Akershus-journalistene skulle kåre årets beste journalistiske arbeid.

Artikkelserien "Vold i nære relasjoner" gikk til topps i åpen klasse.

Det var journalistene Elin Svendsen, Alexander Gjermundshaug og Jon Theodor Hauger-Dalgsgard som sto bak serien, og de to førstnevnte vant også selve Snusprisen så sent som i fjor – da for artikkelserien om seksuelle overgrep mot barn.

Det var nevnte Svendsen som mottok prisen i åpen klasse på vegne av trioen.

– Det er hyggelig at vesentlig og viktig journalistikk blir satt pris på. Dette var tunge saker å jobbe  med, og vi fikk satt søkelyset på og økt bevisstheten rundt et alvorlig samfunnsproblem, sier Jon Theodor Hauger-Dalsgard om prisen.

De tre journalistene fikk gjennom artikkelserien fram funn som første til at Romerike politidistrikt satte ned en egen gruppe som skal granske gamle familievoldssaker.

LES MER: Politiet gransker seg selv etter RB-avsløring!

– Romerikes Blad har satt fokus på en interessant problemstilling og jeg synes det er viktig å starte dette arbeidet nå som vi har fått indikasjoner på at resultatene våre kanskje ikke samsvarer helt med forventningene. Vold er en kriminell handling som må bekjempes. Vi vil ta tak i familievoldssakene i enda større grad enn det vi har gjort tidligere. Slike saker vil ha høy prioritet i tiden som kommer, sa politimester Bjørn Vandvik til RB i mars i fjor.

Innsamlingsaksjonen #voldsfritt som Romerikes Blad initierte førte til at det ble samlet inn 130.000 kroner som gikk til lekeapparat ved Romerikie krisesenter.

Apparatet står der den dag i dag.

Jurybegrunnelsen

Juryen ble raskt enig om hvem som fortjente prisen i åpen klasse. I denne artikkelserien legger pris-kandidatene for dagen et imponerende kildegrunnlag, og deres arbeid avdekker forhold i samfunnet som tidligere var ukjent for offentligheten. Journalistene tar for seg et veldig vanskelig og betent tema, men de klarer på imponerende vis å presentere caser med så vel ofre som straffedømte i voldssaker. Ved hjelp av gode taktskifter, kreativ presentasjon og fin grafikk blir artikkelserien både lettlest og lettforståelig. Journalistene har publisert flermedialt, de har engasjert leserne ved å la de delta på sosiale medier og de har kronet verket med en innsamlingsaksjon for å bekjempe vold. Dette er nyskapende og god journalistikk.    

Diplom for pris i åpen klasse går til: Elin Svendsen, Alexander Gjermundshaug og Jon-Theodor Hauger-Dalsgard i Romerikes Blad for prosjektet «Vold i hjemmet #Voldsfritt».

Har vunnet før

Elin Svendsen og Jon Theodor Hauger-Dalsgard er blitt vant til å motta utmerkelser for godt utført journalistisk håndverk, og mottok også snusprisen sammen i 2011 for artikkelserien om trafikkens unge ofre.

Svendsen gikk i tillegg til 2014 og 2011 også helt til topps i 2006 – da som journalist for Østlandets Blad – og har dermed gått til topps tre ganger, mens Hauger-Dalsgard har vunnet selve snusprisen totalt fem ganger.

 

Kommentarer til denne saken