Siktelsen ble ifølge VG tatt ut i all hemmelighet like før daværende påtaleleder Gjermund Hanssen og etterforskningsgruppa trakk seg fra saken.

Mannen i 30-årene er tidligere dømt for en rekke straffbare forhold, blant annet en voldtekt i et boligstrøk i Oslo. I januar i år ble han pågrepet og varetektsfengslet etter en skyteepisode i Oslo, ifølge avisa.

– Jeg ønsker ikke å gå inn i saken og bidra til omtale av den. Han erkjenner ikke straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer, sier mannens advokat, Marius Dietrichson, til VG.

Ei heller politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye ønsker å kommentere saken overfor avisa av «hensyn til klausuleringer i saken».

Ifølge siktelsen skal medvirkningen ha skjedd i perioden juni 2018 til 31. oktober 2018, dagen Anne Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet fra i Lørenskog.

Fra før har politiet siktet Anne Elisabeth Hagens ektemann, Tom Hagen, og den såkalte «kryptomannen», enn mann i 30-årene fra Romerike, for henholdsvis drap eller medvirkning til drap og medvirkning til grov frihetsberøvelse.

Begge de siktede nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

– Vi har ingen ny informasjon å gi rundt status på de to andre siktelsene, sier politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye til VG.