– Flere som bor her, har sagt at de ikke kjenner noen. Det var noe av foranledningen til at vi startet denne gruppa. Det å gå turer sammen med andre er en enkel måte å bli kjent med omgivelsene og andre i nabolaget på, sier ildsjel Anneth Winger, som er én av initiativtakerne til den nystartede gruppa i grunnlovsbygda.

«Tjukkastrimmen» ble startet i Moss for et drøyt år siden, og har for lengst spredd seg som en bølge over hele landet. Da RB skrev om tilbudet i mars i fjor var det startet tre underavdelinger på Romerike. I går var det registrert til sammen 18. I Eidsvoll samles turgjenger tre steder – både på Råholt, Bøn og i Sundet er det grupper.

I overkant av 40 stykker deltok på de to første sentrumstreffene. Da RB var innom Kristi himmelfartsdag hadde åtte møtt opp. Karin Clements var med for første gang.

Lettere trim med flere

– De to siste årene har jeg blitt sliten av å gå til garasjen. Det vil jeg gjøre noe med nå. Dette er også en perfekt anledning til å møte nye mennesker. Det er også lettere å gå flere sammen. Alene er det vanskeligere å ta seg selv i nakken, sier hun.

Intensjonen med «Tjukkastrimmen» er at det skal være et sosialt og inkluderende lavterskeltilbud. Facebook-gruppa for turgjengen på Skedsmokorset har 98 medlemmer.

– Vi prøver å gå turer sammen fem til sju ganger i uka. Det sosiale er hovedprioritet, sier initiativtaker Laila Hansen.

Også hun trekker fram trimtilbudet som samlingsarena.

– For innflyttere på Romerike må disse gruppene være en perfekt arena for å bli kjent med nye mennesker i nærmiljøet, sier Hansen.

Vil ha flere menn

Tilbake i Eidsvoll er gjengen i ferd med å legge ut på tur. Noen skal gå lenger og i høyere tempo. Andre nøyer seg med en rusletur rundt i sentrum. Gruppa ble startet i regi av Eidsvoll Turlag, Frisklivssentralen og flere ildsjeler.

– Flere manglet et tilbud etter at de var ferdige på Frisklivssentralen. Dette er også et tilbud til dem, sier Anneth Winger.

– Noe dere mangler?

– Nei, men til nå har kvinnene vært langt sprekere enn menn. Dette er åpent for menn også, smiler Winger.