Gå til sidens hovedinnhold

Ny nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»

Artikkelen er over 1 år gammel

Redningsselskapet lanserer en ny tjeneste og nødsender som skal gjøre det lettere for padlere, kitere og surfere å varsle om nødssituasjoner.

De siste seks årene har det blitt dobbelt så mange kajakker her i landet, og det er blitt flere kitere, surfere og brettseilere, skriver Redningsselskapet i en pressemelding i en ny tjeneste rettet mot det de omtaler som «myke trafikanter» på sjøen.

– De siste årene har det vært flere ulykker der myke trafikanter har druknet eller blitt alvorlig skadd. Det er viktig at disse får et godt sjøsikkerhetstilbud. Vi må være til stede for alle som bruker sjøen, sier generalsekretær Rikke Lind.

Løsningen har de gitt navnet RS Aktiv. Ved å melde seg inn får man mulighet til å kjøpe et elektronisk armbånd med GPS og en knapp som sender et nødsignal.

Organisasjonen vil også la folk registrere utstyr, slik at det går raskere å avklare om for eksempel en kano som ligger i fjæra, bare er på avveie eller om den har havnet der i forbindelse med en nødsituasjon. Dermed kan unødvendige redningsaksjoner unngås.

Kommentarer til denne saken