Gå til sidens hovedinnhold

Ny nedtur for Kristoffersen

Sebastian Foss Solevåg hadde 2.-plass før finaleomgangen i verdenscuprennet i slalåm i Flachau, men klarte ikke helt å følge opp i finaleomgangen. Henrik Kristoffersen tapte mye tid i 1. omgang og havnet langt bak de beste.

Solevåg endte på 4.-plass etter å ha tapt tid til ledende Manuel Feller hele veien gjennom løypa i 2. omgang. Østerrikeren Feller vant rennet foran franskmannen Clément Noël og Marco Schwarz.

Feller hadde nettopp levert en kjempeomgang da Solevåg satte utfor som nest sistemann. Nordmannen hadde et forsprang på to hundredels sekund, men det ble raskt spist opp.

I mål var differansen til Feller 0,81 sekund. Opp til en plass på seierspallen skilte det kun 11 hundredeler.

Trått

– Jeg fant ikke flyten. Det blir litt trått hele veien. Det var tøft. 4.-plass er greit, men åtte tidel bak (vinneren) er ikke greit, sa Solevåg til TV 2.

– Jeg merket at jeg ikke traff så bra i et parti der det gikk fort. Jeg fikk ikke angrepet slik jeg ville, la han til.

Noël ledet etter første omgang, men heller ikke han klarte å matche Fellers suverene avslutning. Søndag er det nytt slalåmrenn i Flachau, og dermed en ny sjanse til å slå Feller.

– Det er et nytt renn om under et døgn. Jeg må bare nullstille og gripe den sjansen, sa Solevåg.

Les også

Henrik tangerte sitt store forbilde: – Spørs om Aamodt anerkjenner denne pallplassen

Kristoffersen sliter

Henrik Kristoffersen er inne i en tung periode og fikk det ikke til å stemme i Flachau heller. I første omgang tapte han tid på en feil tidlig i bakken, og han endte med 23. beste tid der.

Det lugget for Kristoffersen i finaleomgangen også, men han kjørte seg opp til 18.-plass.

– I første omgang gjorde jeg det teknisk bedre enn på trening, men det blir så dødt. I annen omgang prøver jeg å gi gass og kjøre med vilje, men hver sving er så seig, og det går sakte, sa han.

Timon Haugan kjørte seg også opp i 2. omgang, fra 28.- til 23.-plass. Jonathan Nordbotten ble nummer 35 i første omgang og kvalifiserte seg dermed ikke for finaleomgangen.

Les også

Henrik gir penger til klubben sin: – Glad jeg har mulighet til å gi litt tilbake

Kommentarer til denne saken