Gå til sidens hovedinnhold

Ny hjemmesmell for Lillestrøm

Lillestrøm tapte sin tredje strake hjemmekamp da August Mikkelsen og Tromsø vant 2–1 på Åråsen lørdag.

Dermed ble det intet lystig besøk på stadion for de av LSK-supporterne som var på kamp for første gang siden koronapandemien brøt ut. Lørdag var LSK egentlig ikke i nærheten av å matche et friskt Tromsø-lag.

Den første scoringen kom ved den danske vingbacken Niklas Vesterlund etter 26 minutters spill. Runar Espejord gjorde en god jobb ute på høyrekanten og spilte ballen mellom beina på Tom Pettersson og inn foran LSK-målet. Der kom Vesterlund fossende og bredsidet inn 1–0.

– Presset vårt er dårlig. Vi lar dem spille seg ut bakfra, og vi ligger for lavt. Framover har vi for dårlig bevegelse. Det ser ut som vi er seige i beina, sa en selvkritisk Pettersson til Discovery i pausen.

Het Mikkelsen

Det ble ikke særlig mye bedre etter sidebytte. Lillestrøm vant en del cornere, men det var Tromsø som imponerte i banespillet.

Etter en drøy time gjorde Eric Kitolano en fin jobb på kanten før han trakk seg inn i banen og serverte August Mikkelsen. Den 20 år gamle tromsøværingen vendte av en LSK-back før han banket ballen i mål med en fin avslutning.

Lillestrøm hadde ikke noe godt svar på Tromsøs overtak før hjemmelaget brått fikk straffespark i det 89. minuttet. Christophe Psyché traff Igoh Ogbu i ryggen på en dødball, og dermed ble det blåst. LSK-toppscorer Thomas Lehne Olsen hamret straffen midt i mål til 1–2.

Taper terreng

Flere mål maktet ikke hjemmelaget å skaffe seg, tross et betydelig press på overtid. Tapet gjør at Lillestrøm blir liggende på 5.-plassen i Eliteserien og gir lagene foran muligheten til å skaffe seg et forsprang senere i helgen.

Tromsø skaffet seg samtidig et lite pusterom til lagene på kvalifiserings- og nedrykksplass. Mjøndalen og Brann (én kamp til gode) ligger fem poeng bak «Gutan», mens Stabæk (to kamper til gode) er ytterligere ett poeng bak.

Neste helg spiller LSK bortekamp mot Sarpsborg, mens Tromsø tar imot Haugesund.

Kommentarer til denne saken