FIFA ønsker færre TV-bilder av attraktive kvinner

Russiske fans fikk mye å juble for under VM på hjemmebane.

Russiske fans fikk mye å juble for under VM på hjemmebane. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kringkastere har forbedret seg siden 2014, sier mangfoldssjef.

DEL

(Nettavisen:) Vakre kvinner til stede på VM-kamper blir ofte fanget opp av TV-kameraene. Det ønsker Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mindre av.

FIFAs mangfoldssjef Federico Addiech sier forbundet vil snakke med de nasjonale fotballkringkasterne og FIFAs eget produksjonsteam.

Under VM-kampene dukker attraktive kvinner på tribunene stadig opp på TV-skjermene. Tendensen ble satt lys på i en gjennomgang av FIFAs anti-diskrimineringsprogram i Russland.

Så langt har sexistiske hendelser vært et større problem enn rasisme i verdensmesterskapet. Deriblant har supportere trakassert kvinnelige reportere.

SLUTT: FIFA ønsker at kringkastere skal slutte å vise bilder av flotte damer på tribunen.

SLUTT: FIFA ønsker at kringkastere skal slutte å vise bilder av flotte damer på tribunen. Foto:

Også i Norge har det oppstått hendelser. NRK-ekspertkommentator Lise Klaveness er av enkelte blitt hetset for å være kvinne.

Addiech sier FIFAs holdning er «en normal utvikling» og at kringkasterne i Russland har allerede forbedret seg fra Brasil-VM i 2014.

Mangfoldssjefen sier at FIFA allerede har konfrontert kringkastere når situasjoner har oppstått og at fotballforbundet har vært tydelig i tilbakemeldingene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken