– Dette er en stor dag. Med Amedia på laget vil vi øke både oppmerksomheten og engasjementet gjennom bred distribusjon i landets lokalaviser. Amedia er en perfekt partner, og vil i enda større grad øke interessen for norsk håndball med et lokalt preg, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

Avtalen betyr at du blant annet vil kunne se alle kampene til Rælingen i eliteserien for kvinner.

I tillegg får du selvsagt se alle de andre kampene i divisjonen, samt alle kampene i eliteserien for herrer.

Amedias aviser og mediehus skal overføre minst 260 kamper fra øverste nivå, samt produsere og sende en rekke kamper fra første og andre divisjon av håndballen.

Amedia-avisene blir dermed det eneste stedet du kan se samtlige håndballkamper direkte de neste fire årene.

Saken fortsetter under grafikken:

 

Daglig leder Hein Barthold i Norsk Topphåndball sier også klubbene har ønsket å få til denne avtalen.

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia sier avtalen innebærer økt oppmerksomhet og spredning.

– Med den avtalen vi nå er blitt enige om er våre 513.000 abonnenter sikret direktesendt sportsjournalistikk av høy kvalitet, og over hele landet kan håndballinteresserte nå finne sitt favorittlag gjennom Amedias felles vertikal for sportsinnhold, Norgessporten, sier konsernsjef Are Stokstad.

Håndball er den nest største idretten i Norge, etter fotball, med over 135.000 utøvere over hele landet. Håndballforbundet vil nå sammen med Amedias lokalaviser, Nettavisen og TV 2 videreutvikle opplevelsen av håndball både på lineær tv og via strømmetjenester for dem som ikke ser kampene i håndballhallen.

Amedias satsing på direktesendt sportsjournalistikk omfatter også fotballkamper fra PostNord-ligaen, Regionsligaen, NM og Toppserien, samt øverste nivå i basket, ishockeyens 1. divisjon og en rekke andre lokale arrangementer. 

Avtalen med Norges Håndballforbund har en varighet på fire år.

Konsernsjef Are Stokstad, Amedia og generalsekretær Erik Langerud, Norges Håndballforbund. FOTO: AMEDIA