- Vil du ha daglige nyhetsbrev hver morgen? Meld deg på her!
- Og slik får du pushvarsel direkte på din mobil når noe stort eller viktig skjer på Romerike!
Far i familien, Ronny Nilsen, er kanskje kjent for de fleste som kultursjef i Nannestad kommune, eller som tidligere sportssjef i Norges Friidrettsforbund.
Han er også tidligere spydkaster og fotballspiller, men de seneste årene har han blitt bitt av løpebasillen.
– Hang som et slips
Nå kan familiefaren skryte på seg at han har fullført flere maraton sammen med blant annet kona Merete.
På spørsmål om han alltid har vært glad i å løpe, er det Merete som reagerer først.
–Haha, det har han absolutt ikke. Det som er så fint med løping er at man merker framgang veldig fort, sier hun.
– Jeg hang som et slips til å begynne med og i starten måtte jeg ofte gå under deler av joggeturen. Men så lenge man ikke gir opp, så vil man etter hvert bli en god løper, sier Nilsen.
Måle krefter
Kona Merete har løpt en del tidligere, og hun er glad for at hun nå har en løpepartner.
– Løpingen har nå blitt kvalitetstid for oss. Vi løper lange turer hvor vi får mulighet til å snakke sammen etter en lang dag og hvor vi får tid til å koble ut litt, sier Merete.
Merete og Ronny har barna Daniel (17) og Marte (13). Daniel har løpt litt sammen med foreldrene og i våres deltok han på sentrumsløpet hvor han fikk prøvd seg på distansen 10 kilometer. Da løp han inn på 44.32 minutter, noe som var et drøyt minutt raskere enn mamma Merete og et drøyt minutt saktere enn pappa Ronnys tid.
Nå er de klare for å måle krefter under Norgesløpet.
– Jeg gleder meg til å se ansiktet til pappa når jeg knuser han, sier Daniel.
UKI-tabellen
Familien vil følge poengsystemet som UKI-tabellen regner ut. For at Daniel skal få samme poengsum som pappa Ronny, må han løpe på tiden 41.59 om man tar utgangspunktet i tiden Ronny løp på i sentrumsløpet. For Merete holder det å løpe distansen på drøyt 50 minutter for at hun skal få samme poengsum som Ronny.
– Et slikt system har jeg ikke vært borti før og jeg syns det er en artig løsning. På mange måter vil det bli litt mer rettferdig og det er fin måte for for eksempel familier å konkurrere på. Da vil man få sammenlignbar data, til tross for ulik alder og kjønn, sier Ronny.