(NETTAVISEN): Den norske sandvolleyballduoen var i forkant av OL et av Norges største gullhåp, og natt til onsdag skal de spille kvartfinale i turneringen.

Nå har Discovery bestemt seg for å ikke vise sandvolleyballkampene for resten av turneringen på lineær-TV. De kan nå kun ses på strømmetjenesten discovery+.

- Forstår det kan være uvant

Det opplyses i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Vi ønsker å informere så tidlig som mulig om at resten av sandvolleytall-turneringen kun vil vises på discovery+, slik at seerne får tid til å forberede seg. Discovery+ er gratis for nye brukere og viser alle øvelser direkte og med mulighet for å se forskjøvet og i opptak, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride.

Discovery skriver videre at de vil vise de aller fleste OL-øvelsene som i norske øyne er viktige, lineært på TVNorge og Eurosport-kanalene.

– Vi har forståelse for at det kan oppleves uvant for mange å se live-sport på en strømmetjeneste, men vi håper nye kunder kan få øynene opp for hvilke muligheter strømming kan by på. I stedet for kun å følge det som til enhver tid blir løftet fram av vår redaksjon på de lineære kanalene, kan discovery+' brukere velge helt selv hvilke øvelser de ønsker å følge, sier McBride.

Når Nettavisen tar kontakt med McBride for å høre om planen vil stå dersom Mol og Sørum tar seg til en finale, sier hun følgende:

- Beslutningen som er tatt for resten av OL er at sandvolleyball skal sendes eksklusivt på discovery +, fastslår McBride.

- Vi er forberedt

Det er ikke første gang Discovery gjør endringer i OL-sendeskjema. Forrige uke valgte de å verken sende Karsten Warholms forsøksheat eller håndballguttas kamp mot Tyskland på lineær-TV, noe som skapte sterke reaksjoner blant det norske folk.

En av dem som viste sin frustrasjon var Nents fotballekspert Lars Tjærnås.

- Mutter'n (92) storkoser seg med OL om dagen, og mest av alt med håndball. For hun- og ganske mange andre-som ikke har sjanse til å komme seg på nett er denne avgjørelsen kynisk og skuffende. OL er sjeldent og spesielt. De største høydepunktene der bør være allemannseie, skrev Tjærnås på Twitter.

Discovery er klar over at det også nå kan komme reaksjoner på avgjørelsen om å droppe å vise sandvolleyballkampene på lineær-TV.

- Vi har forståelse for at det for mange kan være uvant å se livesport på en strømmetjeneste, så vi er forberedt, sier McBride til Nettavisen.

Mol og Sørum skal uansett spille kvartfinale mot ROC-duoen Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov natt til onsdag. Den vises på discovery+ og har kampstart klokken 2 norsk tid.