Bladet har funnet fram den tidligere svenske næringsministeren, Bjørn Rosengrens karakteristikk av Norge.

Og det fins kanskje et snev av sannhet i det gamle sitatet, mener bladet, når man ser på dagens politikk i Norge. En politikk som har jaget ert stort antall av Norges mest framgangsrike bedriftseiere og sportsstjerner, samt hundretalls rike nordmenn til Sveits.

Ordet rik har nå blitt et skjellsord. Og de sammenligner med Sveriges tidligere erfaring fra 1970-tallet, da Tetra-Pak, IKEA og Ferring flyttet til Sveits for godt

Skatt

Selvfølgelig ramser bladet opp årsakene til skatteflukten: lakseskatt på 40 prosent på toppen av vanlig bedriftsskatt på 22 prosent - totalt 62 prosent skatt, som trolig vil stoppe all investering i en bransje hvor Norge er verdensledende, ifølge bladet.

Skattene på vind- og vannkraft er om mulig enda mer ubegripelig. Spesielt sett i relasjon til at vi har Europas mest utviklede elbil-park. Selvsagt nevner bladet også den nye loven mot bemanningsbyråer: Alle skal være fast ansatt og medlem av fagforeningen, som på 1970-tallet.

Noen forstår tydeligvis ikke at deltidsansatte er økonomiens smøremiddel, som gir bedrifter mulighet å vokse hurtig uten alt for store kostnader. De som havner utenfor arbeidsmarkedet må heller bli arbeidsløse og trygdebrukere, og sørge for at den norske økonomien vil vokse langsommere. Vi ser jo nå at prisene stiger, inflasjonen øker og kroneverdien synker. Og det er ikke økte skatter og flere forbud som løser problemet.

Høyre store

Bladet avslutter artikkelen med nevne Arbeiderpartiet katastrofale opinionstall, og at Høyre nå er dobbelt så stort som Ap. Og det i et valgår.

Det å ikke blande sammen sosialisme og sosialdemokrati synes å være en viktig lærdom for Ap, og for deres søsterpartier i andre land.

Harald Hallstensen, Rælingen