Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn styrer unna gjeldstrøbbel under gjenåpningen

Gjenåpningen av Norge pågår med full styrke, og så langt har nordmenn styrt unna dyre forbrukslån. Nordmenns forbruksgjeld fortsetter nemlig å falle.

– Norge har våknet til liv med kø på kjøpesentre og proppfulle uteserveringer over hele landet. Det er derfor en gledelig overraskelse at forbruksgjelden fortsetter å falle i juni, sier kommersiell direktør Audun Danielsen i Kredinor i en pressemelding.

Ifølge ferske tall fra Gjeldsregisteret var det en nedgang i forbruksgjelden på 3 milliarder kroner i juni. Nå er den samlede forbruksgjelden 130,2 milliarder kroner. Gjennom hele pandemien har det vært nedgang i forbruksgjelden, totalt på cirka 16,3 prosent siden mars 2020.

– Nordmenn har levd roligere gjennom pandemien og dermed spart opp mye penger. Det er disse midlene som nå benyttes i gjenåpningen. De færreste har finansiert utepilsen på Lektern med lånte midler, sier Danielsen.

Tallene sammenfaller med inntrykket fra kredittopplysningsselskapet Creditsafe, som tirsdag meldte at færre personer har fått betalingsanmerkninger i første halvår enn på samme tid i fjor.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken