Kjeden har tre hoteller på Romerike – Olavsgaard i Lillestrøm kommune og to hoteller ved Gardermoen.

– Noen av våre hoteller har i dag varslet sine ansatte om at det kan bli permitteringer. Ingen er ennå permittert, men om situasjonen ikke snur vil vi dessverre måtte gå til det skrittet. Og omfanget kan bli flere hundre som berøres, sier Torgeir Silseth, konserndirektør Nordic Choice Hotels til Romerikes Blad.

Han avviser at noen ansatte allerede er permittert, slik Dagens Næringsliv skriver.

– Vi prøver å gjøre dette så skånsomt som mulig og i samarbeid med de ansatte. Derfor ber vi også om forståelse for at vi ikke vil gi detaljert, utfyllende eller mer informasjon på nåværende tidspunkt, sier Silseth til RB.

Han bekrefter at reiselivet nå rammes veldig sterkt, og at avbestillinger og utsettelser av konferanser slår hardest ut.

– Vi opplever det som trygt for våre ansatte og gjester så lenge man forholder seg til rådene gitt av helsemyndigheten. Og alle våre 207 hoteller holder åpent som vanlig.

Bestillingene har gått ned

Les også

Trolig står vi foran en konkursbølge

Nettavisen skrev også lørdag at Stordalen vurderte bemanningskutt.

"På grunn av sterkt reduserte reiser og færre gjennomførte større arrangementer, tar Nordic Choice Hotels nå tiltak for å sikre jobbene på lang sikt», heter det i en melding fra Petter Stordalens kjede lørdag.

Kjeden, som er Nordens nest største, opplever at antall bestillinger har kollapset i kjølvannet av coronaviruset og er ned spektakulære 50 prosent, skrev Nettavisen i helgen.

Liten interesse for konferanser

Silseth sier til DN at han aldri har opplevd et slikt omfang som dramatikken som coronaviruset nå påfører bransjen. Nordic Choice er nå nødt til å tilpasse kostnadene til inntektene, og det er hvert enkelt hotell som avgjør hvor mange ansatte som permitteres.

Det er imidlertid ingen tvil om at det blir flere hundre permitterte etter hvert, ifølge toppsjefen. Han trekker fram at alle hoteller med konferanser blir rammet av coronaviruset.

Les også: Overdrevet økonomisk corona-panikk når både Equinor og DNB stuper på børsen

Nordic Choice hotels har rundt 190 hoteller i Norden og Baltikum.

Stordalen-kjeden er den siste av en rekke reiselivsaktører som har fått gjennomgå som følge av Coronaviruset som raser i store deler av verden.