Noel ble for sterk for Kristoffersen

Nummer to: Henrik Kristoffersen.

Nummer to: Henrik Kristoffersen. Foto:

Av

Henrik Kristoffersen klarte ikke å matche Clement Noels slalåmkjøring i sveitsiske Wengen søndag, men sikret 2.-plassen.

DEL

Kristoffersen leverte en rå finaleomgang, men suverene Noel forsvarte ledelsen fra 1. omgang. Franskmannen vant 40 hundredeler foran nordmannen.

Sebastian Foss Solevåg ble nest beste nordmann med sin meget solide 4.-plass og viste at også han er i god form.

– Kjører ut én av tre ganger

Noel var førstemann ut i sveitsiske Wengen og fikk en meget god start på søndagens slalåmrenn. Verken Kristoffersen, Daniel Yule eller Alexis Pinturault klarte å holde følge med franskmannen nedover, og Noel hadde et godt forsprang på flere av sine argeste konkurrenter foran finaleomgangen.

Kristoffersen, som trives godt i Wengen, var 67 hundredeler bak Noel i mål og lå på en 2.-plass etter én omgang. Østerrikske Marco Schwarz var nummer tre, 73 hundredeler bak franskmannen.

– Han er helt på limit. Den runden kjører han ut én av tre ganger, sa Kristoffersen til TV 2 etter 1. omgang, om Noels kjøring.

Selv karakteriserte han egen kjøring som «helt ok».

Solevåg med god kjøring

Solevåg var 1,18 sekunder bak overlegne Noel i mål og lå på en delt 6-.plass etter 1. omgang. I finaleomgangen kjørte han også godt og klatret på resultatlisten til en 4.-plass. Jonathan Nordbotten og Leif Kristian Nestvold-Haugen kvalifiserte seg også til finaleomgangen. De endte på henholdsvis 13.- og 15.-plass.

Det ble med én omgang for de to siste nordmennene, Lucas Braathen og Timon Haugan. Begge kjørte ut i 1. omgang.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken