Tok sats for et lettere liv

På rett vei: Madelen Haugen (22) fra Nittedal føler hun er blitt en annen person etter at hun deltok i TVNorge-serien «The Biggest Loser Norge». foto: tom gustavsen

På rett vei: Madelen Haugen (22) fra Nittedal føler hun er blitt en annen person etter at hun deltok i TVNorge-serien «The Biggest Loser Norge». foto: tom gustavsen

Artikkelen er over 4 år gammel

NITTEDAL: Med sine 144,3 kilo var hverdagen tung for Madelen Haugen. Å knyte skolissene var et slit. Nå er livet langt lettere. Forvandlingen ser du på TVNorge fra mandag av.

DEL

– Jeg har alltid vært overvektig. Men det tok virkelig av for fire år siden. Da ble jeg sammen med min samboer, og vi var lenge veldig flinke til å kose oss. Vi spiste digg, sjokolade, potetgull, store middager, sauser og dressinger, drakk god vin, så film og satt i sofaen. Vekta rørte jeg ikke på tre år. Til slutt vågde jeg meg på. Over 140 kilo. Det var fælt.

Vekttapet er hemmelig

22 år gamle Madelen Haugen er en av fem romerikinger som er med i den nye TVNorge-serien «The Biggest Loser Norge», som starter mandag. I alt er 12 godt overvektige med på en reise som skal gi dem et nytt og lettere liv, en flere uker lang reise som kostet blod, svette og tårer.

Hvor mange kilo som gikk tapt på kursoppholdet på Holmsbu ved Drammensfjorden, får hun ikke lov å røpe.

TVNorge går aller nådigst med på at RB får fotografere henne slik hun ser ut i dag, og bare om hun er godt pakket inn i vinterklær. Den store forvandlingen vil tv-kanalen være alene om å vise seerne.

Mange unnskyldninger

– Ganske pussig, egentlig. Jeg ser meg jo daglig i speilet og tror fortsatt jeg veier over 140 kilo. Jeg har gått ned så mye og så fort at det mentale ikke har greid å henge med, sier 22-åringen fra Bjørkelangen, nå bosatt i Hakadal i Nittedal.

Men om det mentale spiller henne et puss, opplever hun den fysiske forandringen på kroppen. Hver dag. Til stor glede.

– Nå kan jeg knyte skolissene uten å bli andpusten; magen er ikke i veien lenger. Nå kan jeg være med vennene mine på normale aktiviteter uten å skylde på at jeg må holde meg hjemme. Jeg hadde mange unnskyldninger for ikke å bli med ut; sliten etter jobb, vondt i ryggen. Jeg ble jo andpusten bare av å gå opp Karl Johan, sier Madelen Haugen. Som er blitt en annen.

– Ja, jeg er en annen nå. Vennene mine sier det gløder av meg. Jeg er blidere, mer åpen, har mer energi og er samtidig blitt roligere.

Var klovnen

Før forvandlingen brukte hun energi på å være den mest høyrøstede, den morsomste, på å være klovnen.

– Jeg tror det var for å ta oppmerksomheten bort fra overvekten.

I dag trenger hun ikke det. Før gikk det i melkesjokolade og potetgull med paprikasmak. Skal hun kose seg nå, tar hun en kopp søt te med lakrissmak, en vaniljekesam, kanskje en lettbrus. Godteri spiser hun ikke lenger. En god middag er gjerne biff og grønnsaker, uten saus og poteter.

Alkohol er forbeholdt fester, en sjelden gang. Sofaen er byttet ut med daglige turer på treningssenteret.

Gleder seg

– Nå kan jeg jogge opp Karl Johan. Livet mitt er forandret på alle måter. Jeg får til det jeg vil.

– Du slanker deg fortsatt?

– Ja, min reise mot et bedre og slankere liv er ikke over. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Jeg er veldig klar for det livet som kommer.

Kilokampen

2.000 meldte seg til TVNorges slankeserie. 12 fikk bli med til et nytt liv.

Henriette Bruusgaard skal være programleder og seremonimester under den ukentlige innveiingen av den 10 episoder lange serien «The Biggest Loser Norge».

– Seerne får møte mennesker som sliter med ekstrem overvekt og som ønsker å lære mer om trening, kosthold og livsstil for å skape varige endringer for seg selv og dem rundt seg, sier hun.

– Noen ønsker å bli bedre foreldre og klare å leke med barna sine, mens andre ønsker å kunne gå til toppen av et fjell.

De to personlige trenerne Tonje Jenssen og Adrian Paul skal, gjennom et knalltøft treningsregime, lede hvert sitt lag.
 

Fakta

  • Madelen Haugen (22), fra Bjørkelangen, bosatt i Hakadal i Nittedal.
  • Vikar i omsorgsboliger i Nittedal.
  • Da vekta viste 144,3 kilo, meldte hun seg på slankeserie på TVNorge.
  • Mandag kan du følge henne og 11 andre og se hvordan det gikk.

Fakta

  • «The Biggest Loser Norge» er basert på den amerikanske suksessen «The Biggest Loser».
  • Programmet er i sin 16. sesong i USA og har blitt vist i 26 land.
  • Serien her hjemme produseres av TVNorge og har premiere mandag kveld.
  • Vinneren av «The Biggest Loser Norge» sikrer seg 300.000 kroner og et helt nytt liv.
Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags