Niskanen vant på hjemmebane – Holund på 3.-plass

Winners gather, with from left, 2nd placed Aleksandr Bolshunov of Russia, winner Iivo Niskanen of Finland and 3rd placed Hans Christer Holund of Norway, after men's classic style 15 km cross country skiing competition at the FIS World Cup Lahti Ski Games 2020 in Lahti, Finland, on Saturday Feb. 29, 2020. (Markku Ulander/Lehtikuva via AP)

Winners gather, with from left, 2nd placed Aleksandr Bolshunov of Russia, winner Iivo Niskanen of Finland and 3rd placed Hans Christer Holund of Norway, after men's classic style 15 km cross country skiing competition at the FIS World Cup Lahti Ski Games 2020 in Lahti, Finland, on Saturday Feb. 29, 2020. (Markku Ulander/Lehtikuva via AP) Foto:

Av

Iivo Niskanen var raskest på hjemmebane og vant intervallstarten på 15 kilometer i Lahti lørdag. Hans Christer Holund fra Nittedal ble beste norske på 3.-plass.

DEL

Hjemmehåpet Niskanen, som vant samme øvelse i VM i Lahti i 2017, gikk veldig godt, og tok en klar ledelse i mål foran flere nordmenn. Det holdt helt inn, og finnen vant til slutt 10,1 sekunder foran mannen med lørdagens siste startnummer, Aleksandr Bolsjunov.

– Jeg har ventet på dette siden Ruka. Jeg hadde en virkelig god dag. Vi har hatt stort trykk fra finsk media. Jeg har samme følelse i dag som da jeg tok VM-gull her for tre år siden, sa Niskanen til arrangøren.

Etter at seieren i Ski Tour røk i Trondheim sist helg kastet Bolsjunov skiene i frustrasjon og rev av seg trøya. Men i Lahti slo verdenscuplederen knallhardt tilbake og gikk inn til andreplass.

«Perfekt gjennomført»

Hans Christer Holund tok 3.-plassen, 28,8 sekunder bak vinneren. Han var veldig fornøyd, selv om det var langt opp til de to foran.

– Det var et perfekt gjennomført løp for min del. Jeg lærte en del fra Östersund da jeg åpnet litt hardt. Jeg hadde en plan om å åpne litt kontrollert og øke etter hvert, og det funka, sa Holund til NRK.

Selv med det han kaller et maksløp, hadde Holund likevel ingen sjans på å slå Niskanen eller Bolsjunov.

– Per dags dato for min del så er det nesten helt umulig. Jeg tror jeg gjennomførte et toppløp i dag og Niskanen vet vi hva er god for på 15 (kilometer) klassisk og Bolsjunov er like sterk, så vi har en jobb å gjøre til neste år.

God norsk laginnsats

Holund var en av fem norske innenfor topp ti. Pål Golberg som vant Ski Tour var blant dem, men klarte ikke å nå målet han hadde før rennet.

– Jeg skal prøve å trygge tredjeplassen i verdenscupen totalt. Må prøve å holde Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger bak meg i dag, sa Golberg til NRK før start.

Han endte på 7.-plass, bak både Krüger og Røthe, plassen foran Johannes Høsflot Klæbo.

Klæbo taper ytterligere til Bolsjunov i verdenscupen sammenlagt.

– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på den sammenlagten og har egentlig kun fokus på prøve å gå gode skirenn her og der. Det skal bli godt å bli ferdig på et vis og se fram mot en ny sesong, sa Klæbo.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags