Pass opp for disse svindlernumrene

RINGER: Dette telefonnummeret kommer opp på skjermen når Microsoft-svindlere ringer. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

RINGER: Dette telefonnummeret kommer opp på skjermen når Microsoft-svindlere ringer. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Romjulsoffensiv fra Microsoft-svindlere.

DEL

Microsoft-svindlerne er på ringerunde igjen.

Nettavisens journalist ble onsdag formiddag oppringt fra mobilnummer 40868128. Dette er et mobilnummer som ikke er i bruk, men som likevel vises på displayet når Microsoft-svindlere ringer.

Nettsiden Telefonterror viser at over 1100 mennesker hadde søkt opp informasjon om dette nummeret onsdag.

Les også:

Flere numre

«Merkelig form for kontakt. Først taust så en stemme på…»«Svindlere. Ringt både meg og familiemedlemmer, og utgitt seg for å…»«Hun sa hun ringte fra Microsoft og at det var en warning om min computer. Hun kuttet forbindelsen da jeg sa at jeg ikke forsto problemet» er tre av innleggene på Telefonterror om dette nummeret.

Andre nummere som folk opplever oppringninger fra, er 33503150, +390495586062 og +390113710476. Alle er numre som ikke eksisterer. 

I midten av november skrev rb.no om Ivar Ruud (60) som hadde blitt oppringt fra Venezuela av det som angivelig var en kundebehandler fra Microsoft som hadde oppdaget en feil på pc-en hans.

– Jeg syntes det var bemerkelsesverdig god kundebehandling at de skulle ringe en pensjonist i Hurdal klokken ni om morgenen på en lørdag, sa Ivar, som ikke gikk i fella.

Call centre

Nettvisen har tidligere skrevet om telefonsvindlere som gjerne sitter på callcentre i utlandet og ringer med fiktive numre.

– På bakgrunn av klager og egen deteksjon for inngående samtaler sperrer vi noen hundre slike numre hvert år. Numre som ofte benyttes i kriminelt motivert trafikk fremstår gjerne som nummer fra USA, Baltikum eller Sentral-Asia. Det gir imidlertid ikke grunnlag for å fastslå at den aktuelle virksomheten faktisk opererer fra samme land, sa informasjonssjef Kristin Vetleseter i Telenor Norge til Nettavisen da.

– De sitter gjerne på et call senter i for eksempel India. Telefonen er satt over slik at det ser ut som om de ringer fra USA, England eller Norge. Ofte er dette mennesker som har dette som en vanlig jobb. Det er ikke engang sikkert at de vet de er delaktig i svindel, sier Anne Dybo i Økokrim, som er ekspert på denne typen svindel.

Artikkeltags