Ryanair-sjefen bekrefter mulig gigantavtale med Norwegian

ÅPNER FOR NORWEGIAN-AVTALE: Michael O'Leary i Ryanair.

ÅPNER FOR NORWEGIAN-AVTALE: Michael O'Leary i Ryanair. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Samarbeidsavtale kan være nært forestående.

DEL

(NETTAVISEN): Michael O'Leary, sjefen i Europas største lavkostflyselskap, Ryanair, har igjen bekreftet at Norwegian og Ryanair er nær ved å inngå en «feeder»-samarbeid.

Et slikt samarbeid innebærer at passasjerer flys inn med Ryanair til London Gatwick og andre større flyplasser, for deretter å fraktes med Norwegian videre ut i verden.

Ryanair la fram kvartalsrapporten sin mandag og O'Leary for tiden jobber for å få på plass en slik feeder-avtale med det spanske flyselskapet Air Europa. Kommer dette på plass, kan det deretter være deretter være duket for en større avtale med Norwegian.

LES OGSÅ: Norwegian-fly landet med én motor etter oljelekkasje

 – Vi jobber med IT-folkene deres for å få systemene til å snakke med hverandre. Når vi får til det, vil du nok tilby sammenkoblede flyginger gjennom Madrid til Air Europa. Dette vil også være en forløper for andre feeder-avtaler, kanskje med Air Lingus og eller Norwegian, sa O'Leary på analytikerkonferansen mandag. 

Felles billettsystem, bagasjehåndtering og samordning av innkommende fly skal være blant planene for samarbeidet.

Norwegian satser tungt på langdistanseflyginger til blant annet USA og Asia fra store flyplasser i byer som London, Paris og Barcelona. Ryanair har på sin side et mye større nettverk av flyginger intern i Europa, noe som gjør at de to lavprisgiganten bør være en god match.

– Vi har ingen ruter inn til Cork i Irland i dag, mens Ryanair har 18 stykker. Ved å samarbeide med Ryanair vi kan dermed få et helt annet tilfang av passasjerer, sa Norwegian-sjefen da Nettavisen snakket med han om tidligere i år.

Artikkeltags