NEW YORK (Side3.no): I jula ble dokumentarserien «Making a Murderer» lagt ut hos Netflix. Den følger Steven Avery i Manitowoc County i Wisconsin i USA, som satt fengslet i 18 år for en voldtekt en annen person – Gregory Allan – begikk.

Mesteparten av dokumentarserien handler imidlertid ikke om dette, men om drapstiltalen som ble tatt ut mot Avery mens han saksøkte politimyndighetene og kommunen for 36 millioner dollar som erstatning for de 18 årene han satt fengslet uskyldig.

Side3 har skrevet flere artikler om serien, som nå er gjenstand for enorm oppmerksomhet i sosiale medier over hele verden.

Mange mener at Avery er uskyldig i drapet på Teresa Halbach, selv om han ble dømt og siden 2007 har sonet sin livstidsdom.

Rundt 200.000 har nå signert en petisjon for å få Avery løslatt.

Under tirsdagens «Today» - morgenshowet til NBC – forteller filmskaperne Laura Ricciardi og Moira Demos at et jurymedlem nylig kontaktet dem for å fortelle at vedkommende følte seg presset til å stemme for at han var skyldig.

- Dette jurymedlemmet tok direkte kontakt med oss og fortalte at hen var redd for å tvinge igjennom en delt avstemning fordi det kunne være enkelt å identifisere hvem som hadde gjort det. Jurymedlemmet fryktet for sin egen sikkerhet, forteller Demos.

 

Jurymedlemmet fortalte også at man i juryen byttet stemmer gjennom at ett medlem stemte skyldig på ett tiltalepunkt mot at et annet medlem stemte skyldig på et annet tiltalepunkt, ifølge Laura Ricciardi.

Denne informasjonen kan være nok til at Steven Avery får en ny sjanse i retten. Han har fått sine anker avslått helt opp til høyesterett og er avhengig av at nye bevis eller vitenskapelige bevismetoder dukker opp.

Tidligere har det også kommet fram at to i juryen hadde tilknytninger til myndighetene. Dette sår også tvil om hvor upartisk juryen var.

Side3 har også sett nærmere på hvilke indisier som ble utelatt fra serien, som taler for at Avery er skyldig.