Gå til sidens hovedinnhold

Tannforsker: – Dette munnskyllevannet kan være katastrofalt

Artikkelen er over 5 år gammel

Tannlegeforeningen anbefaler ikke å bruke dette skyllevannet.

(SIDE2): Tannlegeforeningens president anbefaler ingen å bruke Listerine Total Care som et fluormunnskyll.

– Hvis du skyller med et slikt produkt etter tannpuss vil du faktisk skylle ut fluoren du fikk gjennom tannkremen, sier Camilla Hansen Steinum, president i Tannlegeforeningen til TV 2 Helsekontrollen.

For på flasken anbefales det å bruke skyllemiddelet etter tannpussen. Men det er kun 0,02 prosent fluor i Listerine Total Care, mot de 0,2 prosentene som foreningen anbefaler.

Derfor bør man heller la tannkremen virke, og ikke skylle bort fluoren fra den hverken med skyllemiddel eller vann.

Listerine Total Care anbefales også til å forebygge tannkjøttsykdom, noe professor i odontologi Hans Preus, har sett på. Han har kommet frem til at skyllevannet ikke er godt nok.

– Hvis man bruker det for å forebygge eller behandle tannkjøttsykdom, så vil det være katastrofalt for den pasienten, sier han.

Det finnes en rekke munnskyllevann i Norge, og Listerine er ledende på markedet og solgte for 18 millioner i 2015. Johnson og Johnson, som produserer Listerine, stilte ikke til intervju med Helsekontrollen, men sier deres forskning viser annet enn Preus’ og også at de har forskjellige typer munnskyllevann med ulikt nivå fluor.

 

Kommentarer til denne saken