Gå til sidens hovedinnhold

Forskning: Ja, du blir faktisk mer attraktiv etter å ha drukket et glass vin

Artikkelen er over 5 år gammel

Ikke bare den stigende selvtilliten som spiller deg et puss.

(SIDE2): Forskning viser det i alltid har antatt – vin gjør fin! Og ikke bare i formen, ifølge Newsner.

En mindre studie utført ved Universitetet i Bristol har funnet at man etter å ha inntatt 250 ml alkohol, så blir man ansett for å være mer attraktiv enn når man ikke har inntatt noe.

Ett, men ikke mer

De som deltok ble fotografert først når de var edrue, så etter å ha drukket et glass, og deretter etter de hadde drukket to glass. Senere lot man en annen gruppe mennesker se på bildene.

På spørsmål om på hvilket bilde de fotograferte var mest attraktive, var det på bildene hvor de hadde drukket ett glass som trumfet.

Men på bildene hvor de hadde drukket dobbel så mye, ga motsatt effekt. Og nettopp det har vi vel de fleste opplevd, når de kommer hjem fra en topp kveld på byen hvor man har vært pyntet fra topp til tå, for så og innse at piffen bokstavelig talt har forsvunnet ett eller annet sted i løpet av kvelden.

Store pupiller og roser i kinnene

Ekspertene tror resultatet har noe med å gjøre at pupillene blir større, noe som er kjent for å være attraktivt, man slapper også mer av i musklene, og blir litt mer naturlig rosa i kinnene – noe som er et tegn på god helse.

 

Kommentarer til denne saken