10 ting gutta skulle ønske de visste før de giftet seg

BRYLLUP: Vet du alt du bør vite før du gifter deg? Les om guttas erfaringer! Illustrasjonsfoto: Colourbox

BRYLLUP: Vet du alt du bør vite før du gifter deg? Les om guttas erfaringer! Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Dette kan være lurt å snakke om før dere sier «ja».

DEL

(SIDE2): Sommer er høysesong for bryllup her til lands, og det er mange ting som skal fikses før den store dagen.

Tidligere i år skrev vi om hvor mye du må regne med å punge ut for bryllup.

Nå skal det derimot handle om gutta og hva som endrer seg etter de har lovt sitt «ja» til sin elskede.

Nettstedet Goodhousekeeping.com har nemlig listet opp en rekke utsagn fra gifte menn om hva de skulle ønske de visste før de gikk til alters.

Vi gjentar en rekke av punktene her:

1) - Ikke vær for sikker på at dama di tar samme etternavn som deg. Snakk om dette i god tid før dere gifter dere, så slipper dere diskusjoner om hvorfor hun fortsatt heter det samme flere måneder etter bryllupet.

2) - Vi lot bryllupet få all oppmerksomhet og tenkte ikke så mye over bryllupsreisen. Hadde jeg kunne gjort det igjen så ville jeg bestilt en bedre tur hvor vi kunne blitt skjemt bort enda mer.

LES OGSÅ: Derfor skal du ikke ha rød kjole i bryllup

3) - Det er egentlig bare én ting jeg virkelig skulle ønske jeg var klar over før bryllupsdagen: sørg for at dere får tid sammen, bare dere to! Snik dere bort i fem minutter etter at dere er ferdige med bryllupsbildene, ta en biltur uten forlovere, ta dere en privat stund før middagen. Alle snakker om hvor bra bryllupsdagen din er, men jeg tror ikke noen er forberedt på hvor mye du blir dratt hit og dit. 

4) - Jeg ble veldig overrasket da konen min ikke lenger gadd å bry seg om å stenge toalettdøra når hun skulle gjøre nummer to...

5) - Jeg skulle ønske jeg hadde planlagt jobbukene mine i forkant av bryllupet litt bedre og at jeg hadde blitt ferdig med de ekstra prosjektene noen måneder før, og ikke én uke før bryllupet.

6) - Å balansere fritiden til begge familiene, særlig i ferier, synes jeg er vanskelig. Den ene siden vil alltid klage på at de ikke blir prioritert nok.

7) - Du trenger ikke å skrive «med følge» i invitasjonen bare fordi noen ber om det. Du er ikke pliktet til å invitere noen fremmede bare fordi venninna eller kompisen din ikke vil gå alene. 

8) - Det er mye jeg gjør som jeg ikke visste var irriterende før vi giftet oss og flyttet sammen. For eksempel det at jeg ikke tar ned toalettringen, at jeg ikke fjerner ølglasset mitt fra stuebordet før jeg sovner i sofaen, at jeg ikke ruller ned posen med frokostblanding inni i esken etter at jeg har forsynt meg eller at jeg henger fra meg shortsen over stolen i stedet for i klesskapet...

9) - Sjekk ut forsikringer, hvem har best bilforsikring, hvem har best helseforsikring og så videre. Jeg var involvert i en bilulykke for noen år tilbake og kona mi ble meget irritert når hun innså at dette ikke var på plass.

10) - Dette er ikke noe revolusjonerende og nytt, men jeg tror det å ha en felleskonto før man gifter seg er lurt. Og det er viktig at dere snakker om bryllupsutgifter, det er gjerne snakk om store summer og da er det greit å være enige om hva dere ønsker å bruker penger på.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags