Toppblogger hetses av nettroll: – Jeg er redd

Netthets: – Jeg kjenner meg trist, og jeg trenger litt tid på å ruste meg, sier Anne-Brith Davidsen.

Netthets: – Jeg kjenner meg trist, og jeg trenger litt tid på å ruste meg, sier Anne-Brith Davidsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter en periode med graverende hets, velger Anne-Brith Davidsen å ta en pause fra den personlige bloggingen. – Jeg har blitt redd.

DEL

Anne-Brith Davidsen begynte å blogge for seks år siden, og startet da med en ren bakeblogg. I dag har hun snudd litt retningen, og driver i dag med livsstilbloggen, annebrith.blogg.no.

Davidsen har godt over 40.000 følgere.

– Det var en prosess hvor jeg bestemte meg for å skrive om mine meninger, opplevelser og interesser samt å fortsette å skrive om baking. Så dermed startet jeg opp i januar i fjor å blogge om mer personlige temaer, sier Davidsen.

– Skal jeg slutte å blogge?

Tirsdag morgen delte Anne-Brith Davidsen blogginnlegget, "Jeg skjelver når jeg skriver dette", og i løpet av kort tid hadde bloggeren mottatt hundrevis av støttende og positive kommentarer fra leserene sine.

– Årsaken til at jeg skrev det blogginnlegget om hvorfor jeg ikke er "på for tiden", var rett og slett en forklaring til mine trofaste lesere som lurer og spør. Jeg har alltid vært en dame med sterke meninger, og som gjerne går i diskusjon. Akkurat denne gangen klarte jeg ikke å stå i mot.

– Jeg kjenner meg trist, og jeg trenger litt tid på å ruste meg, sier hun.

Den siste uka har Davidsen sett seg nødt til å slette flere hundre kommentarer i kommentarfeltet på bloggen sin, på bakgrunn av grov hets og personangrep fra såkalte nett-troll.

– Jeg har den siste uken opplevd å få mer ufine kommentarer på bloggen enn jeg har i løpet av mine seks år som blogger. Årsaken til dette er to blogginnlegg jeg har skrevet i det siste som har engasjert noe voldsomt. Det ene innlegget handlet om at sønnen min måtte kaste noe av Halloween-godteriet sitt, og det andre innlegget handlet om mine tanker om at vi må slutte å fostre opp tapere, sier hun.

Oppgjør med janteloven

Selv om hun har hatt stor suksess med bloggen, har det ikke alltid vært like enkelt.

– I bloggen min tar jeg et oppgjør med janteloven, og det virker som uansett hva jeg skriver tråkker jeg på noen. Det er noen, med anonyme brukere, som prøver å knekke meg. De dømmer meg, selv om de ikke kjenner meg, sier hun. 

Davidsen blogger på heltid, og har tusenvis av daglige følgere. Etter å ha mottatt flere negative kommentarer både på Facebook, i tekstmeldinger, og i kommentarfeltet på bloggen, har hun bestemt seg for å ta en pause på ubestemt tid.

– De siste dagene, spesielt, har jeg fått mange vonde kommentarer som går på meg som mamma og om måten jeg oppdrar barna på. Det er det som er det verste når det handler om den beste jobben jeg har, nemlig å være mamma til mine fire barn, sier hun.

– Jeg vet hvor du bor

– Jeg har fått flere truede kommentarer. For eksempel var det en anonym bruker som sa at han/hun hadde googlet meg, og funnet ut hvor jeg bor. Hva ligger i det? Det er klart man gjør seg opp noen tanker om hva som ligger i en slik kommentar. Det er klart jeg blir redd.

Davidsen forteller at hun takler at folk er uenige med henne, men at det er kommentarer som går innpå henne.

– Det er forskjell mellom hets og saklig kritikk. Sistnevnte er jeg ikke noe bekymret for, men jeg blir redd når kommentarene begynner å bli direkte trusler mot mine barn, at mennesker sier de vet hvor vi bor og at de hetser utseendet mitt, sier hun.

Takker følgerene

Davidsen sier at suksessen med bloggen kommer fra leserene.

– Det er de menneskene som har gjort at jeg er der jeg er i dag. Jeg kjenner dem, og de fortjener en forklaring.

Selv om Davidsen ikke vet om hun vil blogge mer personlige innlegg om sine egne meninger og opplevelser, så kommer det fortsatt ikke til å være helt stille på bloggen hennes.

– Det er forehåndslagde blogginnlegg som kommer til å komme ut, iallefall frem til jul. Men det er bakeinnlegg eller sponset innlegg. Akkurat nå vet jeg ikke om jeg orker å fortsette å være hakkemat for nett-trollene.

– Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg gjør riktig enda. Jeg er jo en bake- og livsstilsblogger, og bloggen min er derfor en salig miks av marengs og dagsaktuelle saker jeg brenner for. Akkurat nå er jeg bare satt ut av hele greia, sier Davidsen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags